Nu am înţeles niciodată importanţa utilizării cremelor cu protecţie solară – până recent când mi-au apărut câteva pete pe moacă şi gât. O mică investigaţie a dus la următoarea concluzie: SPF-ul este obligatoriu! Nu contează anotimpul – iarna, vara şi rudele lor  – pielea trebuie protejată de razele UV!

Vreau să vă povestesc un pic despre treaba asta cu razele UV şi la finalul acestei postări să vă fac să vă duceţi la prima farmacie/magazin de cremuţe şi să vă achiziţionaţi o cremă cu factor de protecţie.

Nu vreau să înţelegeţi că soarele e nasol, există studii care atestă că acesta are rol antidepresiv şi ajută şi persoanele cu deficit de Vitamina D (aceea care asigură oscioarele noastre sănătoase). 5% (da, aşa puţin) din spectrul solar reprezintă radiaţiile UV. Aceste raze sunt de 3 tipuri UVA, UVB şi UVC. De cele UVC nu trebuie să ne facem probleme, acestea sunt oprite de stratul de ozon, dar celelalte ne vor răul pentru că ajung la nivelul pământului.

Radiaţiile UVA 

Pielea noastră este cel mai expusă la acest tip de radiaţii. Partea nasoală este că acestea sunt prezente tot timpul anului – de la răsăritul până la apusul soarelui. Degradează pielea, accelerează apariţiei pielii de babă/moş şi provoacă hiperpigmentări.

Radiaţiile UVB 

Acestea sunt cele care stimulează bronzul, dar şi cele care provoacă arsurile alea oribile.

Razele UV pot fi reflectate de zăpadă, apa mării în mişcare, iarbă şi nisip.

Razele UV sunt măsurate de 2 indici de eficacitate a protecţiei oferite de un produs solar:

  • Pentru razele UVB: există SPF (Sun Protection Factor) – Index 50+ este maximul de protecţie conform Normelor Europene în vigoare.
  • Pentru razele UVA: există PPD (Persistent Pigment Darkening) – Index de eficacitate a protecţiei oferite de un produs de protecţie solară, împotriva razelor UVA. Maximul este de 42, conform Normelor Europene.

Ok. Am înţeles că trebuie să ne dăm cu o cremă de factor de protecţie. Dar de care? Minimum recomandat ar fi SPF30. Pasagera a scris un articol foarte interesant despre tipurile de filtre SPF pe care merită să îl citiţi.

Problema mea cu cremele de protecţie solară e una şi bună: la câteva ore faţa îmi străluceşte de parcă mă pregătesc de un casting pentru un viitor Twilight. Plus că eu şi datul cu cremă – babă şi mitraliera. Credeţi-mă că am căutat ceva uşor de folosit şi care să nu îmi transforme faţa în loc de prăjit ouă şi cred că am găsit produsul perfect! Sunt convinsă că şi masculilor care citesc blogul le va plăcea varianta asta.

protectie solara

Nu vă mai ţin în suspans. Este vorba despre La Roche Posay Anthelios – Invisible Face Mist.

la roche posay

Dezavantaje:

  • nu se găseşte în orice farmacie. Aveţi aici lista cu farmaciile în care îl găsiţi
  • preţul nu este cel mai mic: la Farmacia Tei este 43 de lei pentru 75 de ml
  • cantitate micuţă – o să îl termin mult prea repede 🙁
  • are parfum – poate irita anumite tenuri (eu nu am avut probleme)

Avantaje:

  • uşor de aplicat – este spray (fâs – fâs)
  • filtre UVA/UVB
  • 50 SPF
  • transparent – nu devin Casper după folosire cum se întâmplă cu multe creme cu factor de protecţie mare
  • are şi apă termală în compoziţie
  • nu strică machiajul
  • nu e sticky
  • deşi cantitatea mică mă întristează, asta înseamnă şi ambalaj micuţ, deci îl puteţi lua cu voi peste tot
  • nu conţine alcool

IMAG1802-01

Mai multe informaţii despre produsul acesta găsiţi aici.

Deci, v-am convins? Avem sau nu nevoie de protecţie solară? Soarele până la urmă are un fel de dinţi cu care ne muşcă dacă nu avem grijă.

PS. Am fost duminică în Sun Plaza la Bebe Tei şi mi-am mai achiziţionat încă unul cu puţin peste 30 de lei (au 25% reducere la protecţiile solare până la sfârşitul lunii august.) 🙂

la roche posay

Pe curând!

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

Disclaimer: Nu m-a plătit nimeni să le fac reclamă, produsul a fost achiziţionat de mine, iar produsele La Roche Posay sunt printre preferatele mele cu mult dinainte să am blog. 🙂 Informaţii preluate de aici

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *