Noi decidem cât din ce postăm pe reţelele de socializare este public. 

Recent mi-am dat seama că profilul meu public este destul de stufos şi am căutat o modalitate rapidă de a îmi face toate postările private, vizibile doar pentru oamenii din lista de prieteni. Având în vedere că am profilul de Facebook creat în 2006, mi-ar fi luat foarte mult timp  să fac manual acest lucru.

Am găsit o modalitate rapidă de a face asta:

De pe calculator:

  • În partea de sus, dreapta, daţi click pe   şi selectaţi Settings/Setări.
  • Din meniul din stânga selectaţi Privacy/Confidenţialitate. Puteţi ajunge la acest meniu şi dând click aici.
  • Sub categoria Your Activity/Activitatea ta veţi vedea opţiunea Limit the audience for posts I’ve shared with friends of friends or Public/Vreţi să limitezi audienţa postărilor… . Daţi click pe Limit Past Posts/Limitează postările din trecut.
  • Apăsaţi pe butonul Limit Past Posts/Limitează postările din trecut

De pe telefon:

  • În partea de sus, dreapta, daţi click pe Meniu
  • Scrollaţi în jos până la Settings & Privacy/Setări şi confidenţialitate, apoi pe Privacy Shortcuts/Comenzi rapide de confidenţialitate.
  • În categoria Privacy/Confidenţialitatea, daţi click pe See more privacy settings/Vezi mai multe setări de confidenţialitate.
  • În subcategoria Your Activity/Activitatea ta selectaţi Limit who can see past posts/Limitează cine poate vedea postările din trecut, apoi daţi click pe text-ul roşu LIMIT PAST POSTS/LIMITEAZĂ POSTĂRILE DIN TRECUT. 

 

Lucruri importante de ştiut:

  • Dacă vreţi să reveniţi la setările iniţiale ale postărilor, va trebui să faceţi asta manual pentru fiecare postare în parte.
  • Dacă aţi avut o setare custom  la o postare (de exemplu doar pentru Close Friends/Prieteni Apropiaţi), această modificare nu va influenţa setarea iniţială.

Pe curând cu un nou articol!

hug

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × two =