Cred că am intrat în toate plafarele pe care le-am întâlnit ca să găsesc acest produs. Îl văzusem la Adina şi cum eu sunt într-o continuă căutare de alternative pentru banalul meu mic dejun, îmi doream foarte mult să încerc măcinişul de la Solaris.

macinis solaris

A fost dragoste la prima gustare, vă jur! Seamană ca textură cu un griş cu lapte, dar mi se pare mult mai bun şi mai săţios. Se prepară destul de simplu. Vreau să vă povestesc cum am ajuns să fiu o mică specialistă în pregătirea acestui „complicat” fel de mâncare: cu ce îl combin şi secretele mele pentru un măciniş perfect.

Pentru început aş vrea să menţionez că există două feluri de măciniş:

  • Măciniş pentru lăptic cu 8 cereale: fulgi de grâu, fulgi de secară, fulgi de orz, fulgi de ovăz, fulgi de mei, fulgi de porumb fără zăhăr, fulgi de orez, fulgi de hrişcă.
  • Măciniş pentru lăptic cu mei şi orez integral

Cum îl prepar?

Nu am găsit încă o cantitate ideală: dacă îl vreau mai moale pun mai puţin măciniş, dacă îl vreau mai solid, mai mult. De regulă, la 250-300 ml de lapte pun aproximativ 2-3 linguri de măciniş.

DSC_6576

Ce am observat după prima încercare este că face guguloaie. Soluţia? Pun lăpticul pe foc şi adaug cu grijă, puţin câte puţin, folosindu-mă de o sită, măcinişul. Dacă tot fac guguloaie, pun în acţiune un tel.

DSC_6578

Ce pun peste el?

Prima oară am adăugat şi zahăr în compoziţie – am considerat ca am descoperit perfecţiunea! A doua oară am uitat de zahăr şi mi-am amintit prea târziu. Aşa că am pus puţin gem de căpşuni deasupra. Yum! A treia oară am experimentat cu Nesquik. De data asta a fost o gustare dulce super delicioasă. A patra oară am adăugat în compoziţie şi seminţele de la o păstaie de vanilie. Ce eclere şi savarine? Măciniş!

Știți când am iubit măcinişul? După o sesiune intensă de ronțăit chipsuri, am făcut foarte multe afte. Până și pâinea mă deranja. Măcinişul a fost perfect în această situație, aluneca frumos, fără să mă deranjeze în vreun fel.

DSC_6583

Un sfat: amestecaţi continuu măcinişul pe foc – se lipeşte destul de repede (sau poate am eu oală proastă?)

Voi aţi incercat măcinişul de la Solaris?

PS. Aţi observat câte mâini sunt implicate? La această postare a fost muncă de echipă. Mulţumesc mami 😀

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

4 thoughts on “Măcinişul de la Solaris – micul dejun preferat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *