O problemă pe care am văzut-o la multe persoane este căderea părului. Printre persoanele respective mă număr şi eu.

În continuare vă voi povesti ce a funcţionat pentru mine şi ce nu.

Sunt sigură că o să fie cârcotaşi pe aici care o să spună că e normal să îţi cadă părul. Da, e normal. Dar eu nu fac din categoria oamenilor normali, mă pieptăn şi pot obţine o mini perucă. Mi-am dat seama cât de mult păr pierd după ce m-am mutat singură. Mama  nu minţea, părul meu este chiar peste tot.

În cazul meu această problemă a apărut din cauza stresului. Unii albesc, eu chelesc. Norocul meu este că am moştenit de la ai mei un păr bogat încât toată lumea se miră cum de mai am păr în cap! ^^

Suplimentele

Există în farmacii numeroase suplimente pentru căderea părului.  B7, cunoscută şi sub numele de biotină este, cred eu, cea mai populară.

Până acum am incercat Biotina simplă (care în cazul meu nu a avut efect vizibil), vitaminele Piele-Păr-Unghii de la Doppelherz şi vitaminele Aspasia. În cazul ultimelor două semnele au vizibile, am pierdut mult mai puţin păr (se observa când mă periam şi când îmi spălam părul). Nu numai că am pierdut mai puţin păr, dar am şi remarcat câteva baby-hairs şi lungimea podoabei mele capilare a crescut considerabil. Dar fiind vorba de niste suplimente, care acţionează din interior..acestea mi-au asigurat o creştere de păr.. cam peste tot.  A fost un dezavantaj peste care am fost dispusă să trec din cauza avantajelor vizibile. Puteţi încerca o cură cu suplimente în perioada geroasă 😀

Soluţiile locale

Alopexy 2% – o soluţie care se aplică local. Conţine minoxidil, un ingredient eficient în căderea părului. Eu  mi-am luat-o din farmacia Tei, dar cred că se găseşte în orice farmacie, preţul fiind undeva în jurul sumei de 50 de lei.

Fiole Gerovital fiolele astea m-au ajutat mai mult pe partea de regenerare, m-am trezit cu foarte multe baby hairs. De asemenea mi s-a părut că părul nu mi s-a mai îngrăşat aşa de repede. Format din 2 seruri de regenerare, kitul de tratament Gerovital are la bază o formulă  cu un complex de vitamine B5, A şi E, extracte vegetale şi keratină.

Cremă Vivanatura – crema asta mi se pare super ok, conţine ingrediente naturale (mesteacăn, brusture, urzică, rădăcină de iarbă). Deşi a ajuns în baia mea pentru că părea să fie concepută pentru problema cu pierderea podoabei capilare, m-a ajutat şi cu senzaţia de mâncărime cu o zi înainte de spălarea pe cap.

Şampoane

Credeţi-mă că am încercat exagerat de multe şampoane, dar doar două m-au convins să le recumpăr.

Şampon Klorane cu chinină – miroase foarte bine, curăţă scapul, peria de păr arată mult mai ok după ce mă pieptăn, doar că părul mi se îngraşă mult mai rapid. De obicei l-am văzut prin farmacii la promoţie cu 50% la al doilea produs, merită încercat.  Eu l-am luat din farmacia Sensiblu. Şamponul ăsta face spumă! 😀

Şampon pentru păr gras Vivanatura – am un păr ciudăţel – gras la rădăcini şi uscat la vârfuri. Şamponul conţine şi el brusture, un ingredient vestit pentru stabilizarea căderii părului.  Cu ajutorul lui am revenit la intervalele standard de spălat pe cap.

Disclaimer: Pentru că am vrut să ştiu exact ce funcţionează şi ce nu, fiecare produs a fost testat individual. În afară de Alopexy, toate sunt produse pe care le-am terminat şi au ajuns pe lista „mai trebuie să le cumpăr o dată”.  

Ce a mers la mine nu o să meargă neapărat şi la voi. Acestea sunt produse care la mine au funcţionat şi mi-ar plăcea să le daţi o şanşă dacă vă confruntaţi cu probleme similare. 

Pe data viitoare!

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

6 thoughts on “Căderea părului – ce m-a ajutat pe mine”

  1. Chiar azi am fost in Bebe Tei si ma uitam dupa tratamente si sampoane pentru caderea parului :)). Nu-i bai, data viitoare cand ajung am lista facuta.
    Thank youu! A venit la fix postarea ta :).

  2. Eu am inceput sa folosesc suplimentul follixin pentru stoparea caderii parului. Sper sa ma ajute si sa reusesc sa mai opresc din aceasta cadere a parului pentru ca ma enerveaza foarte tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *