Am vrut să vă povestesc de rețeta asta încă de la ultimul articol De luni până duminică (mai exact acesta), dar pur și simplu m-am luat cu altele și am uitat.

Statul în casă m-a făcut să îmi amintesc de ea și astăzi vă împărtășesc rețeta:

Ingrediente:

  • 40g pudră de psyllium (online aici)
  • 150g făină de migdale (online aici)
  • 10g praf de copt
  • jumătate de linguriță de sare
  • 225ml apă
  • 2 linguri de oțet de mere
  • 3 albușuri de ouă
  • ulei de măsline (foarte puțin)
  • 20g semințe de susan (opțional) (online aici)


Veți mai avea nevoie și de hârtie de copt, de un cuptor și un mixer 🙂

Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade.

Pasul 2. Amestecați ingredientele uscate într-un bol mare. Puneți apa la fiert.

Pasul 3. Adăugați oțetul și albușurile de ou la ingredientele uscate și amestecați bine. Adăugați apoi apa clocotită, amestecând totul cu un mixer pentru aproximativ 30 de secunde. Textura compoziției trebuie să vă amintească de plastilină.

Pasul 4. Umeziți-vă mâinile cu ulei de măsline și formați 6 bile din compoziție. Plasați-le pe hârtia de copt, stropită cu puțin ulei de măsline. Opțional, adăugați peste semințe de susan.

Pasul 5. Puneți la cuptor chiflele pentru 50-60 minute. Ele sunt gata când “le bateți” și sună goale pe dinăuntru.

Pasul 6. Poftă bună 🙂

Mie mi-au ieșit așa:

A doua oară când le-am făcut am adăugat în compoziție și diverse semințe.

Dacă v-a plăcut această rețetă simplă, voi mai posta și alte încercări de-ale #crispluschefina. De exemplu, aș putea să vă povestesc ce fac eu cu gălbenușurile rămase de la realizarea acestor chifle. 😉

Pe curând,

hug

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *