Am revenit cu un articol care vă poate fi util, având în vedere cum s-au scumpit toate lucrurile: moduri prin care eu economisesc bani.

Nu o să vin cu informații prea complicate, cu algoritmi dificili, greu de implementat.

Încep cu o aplicație tare faină, Bonapp. Aplicația este disponibilă pentru Android sau iOS. Ei și-au dorit combaterea risipei alimentare, astfel, zilnic, partenerii lor (cofetarii, cafenele, supermarketuri, brutarii, hoteluri, benzinării) postează ofertele lor: produse de tot felul, mâncare, cu termen scurt de valabilitate. Tu le sortezi în funcție de proximitatea ta față de parteneri, alegi una din oferte, plătești cu cardul și te duci să ridici produsele în intervalul menționat în aplicație. Eu am luat niște eclere delicioase de la Ana Baking, câteva bunătăți de la Frufru de la Starbucks și ceva produse numai bune pentru micul dejun de la Cora. Toate la jumătate de preț. Yay!! Aplicația este disponibilă și se poate descărca de aici.

Nu am un singur supermarket preferat, de cele mai multe ori mă orientez după nevoile curente și ofertele existente. Ca să fiu la curent cu toate ofertele mi-am instalat aplicațiile magazinelor pe care le frecventez: Lidl Plus, Kaufland și Mega Image. Toate au cupoane de reducere în aplicație. La Lidl poți primi și produse gratuite dacă atingi diferite praguri de cumpărături făcute, Kaufland oferă uneori reduceri la tot coșul de cumpărături, iar Mega Image trimite oferte personalizate în funcție de achizițiile anterioare. Chiar vă recomand să vă instalați aplicațiile magazinelor pe care le vizitați. Știu că mai are și Profi aplicație, dar nu frecventez acest magazin.

Dacă sunteți clienți ING, în aplicația Home Bank există o secțiune numită ING Bazar, unde veți găsi o grămadă de reduceri. Eu activez în fiecare lună oferta de la Lidl, Cărturești, Yves Rocher și L’Occitane. Procentul pe care îl economisiți revine apoi la voi în contul curent, în momentul în care se finalizează plata și este procesată de bancă. Cool, nu?

De fiecare dată când văd pe un site câmpul pentru cupon de reducere, dau un search pe Google „nume magazin cod de reducere” sau „nume magazin cupon de reducere”. De foarte multe ori am găsit reduceri pe diverse site-uri ca Kuplio (la care m-am și abonat) sau Cuponeria. Întotdeauna verific și conturile de Instagram ale magazinelor de unde încerc să cumpăr, am văzut că mulți au un cod de reducere de 5% scris în bio sau highlight-uit pe undeva.

Foarte multe magazine au și un sistem de „finalizează comanda” și oferă coduri între 5 și 15% reducere pentru o comandă, dacă v-ați făcut cont, ați pus produse în coș și după ați părăsit site-ul. Amintesc aici Dedoles și Sosetaria. Ambele au trimis un email cu un cod de reducere la câteva ore distanță de la părăsirea site-ului cu coșul încă plin.

Alte coduri de încercat mai ales pe site-urile de afară sunt WELCOME, THANKYOU.

De asemenea, abonați-vă la newsletterele magazinelor voastre preferate. Ei trimit uneori mailuri cu oferte personalizate pentru clienți sau oferte exclusive pentru abonați.

Dacă vă place să citiți cărți, interesați-vă dacă există Bookster la locul vostru de muncă. Bookster este o bibliotecă virtuală de unde vă puteți împrumuta cărți. Ele vin la birou, le citiți și le returnați la colțul dedicat din biroul vostru, urmând ca să fie ridicate de curierul care vă aduce următoarele cărți de citit de voi sau colegii voștri.

Un alt site pe care îl folosesc este tipli.ro. Mi-am instalat și extensia de Chrome și verific dacă sunt coduri de reducere pe site-urile de pe care fac achiziții. Tipli îți oferă pe lângă codurile de reducere și cashback pe site-urile partenere. Trebuie doar să activați cashback-ul înainte de a plasa comanda. Despre Tipli puteți citi mai multe aici.

Și nu în ultimul rând, folosiți aplicația pricy.ro, despre care am mai vorbit și aici, pentru a putea compara prețul produselor de pe cele mai populare site-uri.

Voi ce alte trucuri simple de economisit bani mai știți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *