Cea mai populară postare de pe blog a fost despre extensiile de browser. Mă bucură enorm că v-a plăcut lista mea de favorite. Revin cu o listă noua de preferate, de data aceasta cu aplicaţii pentru calculator. 
Îmi cer scuze avansat pentru prietenii mei programatori care deja ştiu aceste aplicaţii – această postare va fi mai mult pentru cei neprogramatori/neinformaticieni.

desktopapps

Prima aplicaţie pe care sunt convinsă că o să o îndrăgiţi este Popcorn Time. Este o aplicaţie care vă va uşura modul de vizualizare al filmelor şi serialelor. Ce face aplicaţia asta şmecheră? Redă filme/seriale pe gratis (da, da.. aţi citit bine. Moca) . Meniul este foarte prietenos, iar serialele apar destul de repede după ziua „lansării” lor în State. Are chiar şi subtitrări şi posibilitatea de a rula filmele pe un smartTV legat la reţeaua de internet din locuinţa voastră. Mi se pare destul de utilă, mai ales când rămân în urmă cu un serial. Aşa nu trebuie să le mai caut să le descarc. Edit: O găseaţi aici. Din păcate s-a întâmplat nenorocirea şi au fost închişi. Am găsit aplicaţia de descărcat aici. Nu ştiu cât de ok e – eu am descărcat-o şi nu am avut probleme. 

A doua aplicaţie super utilă, care mi-a uşurat viaţa considerabil este Everything. Geniiiiiiiiială. Search instant în tot calculatorul. Instant. Este absolut perfectă. Găseşte orice. Fişier (muzică, poze, filme), folder. Absolut orice. Nu ştiu cum am putut să trăiesc fără ea până acum 5 ani când am aflat de ea. O am instalată atât la birou, cât şi pe laptop şi pe calculatorul personal de acasă. Eu aveam deja executabilul de la prietenul meu, dar o puteţi lua de aici.

Eu am avut noroc de părinţi destul de descurcăreţi, dar bunicilor mei le este frică de tehnologie. Pentru că mătuşa mea este plecată din ţară, Skype (despre care presupun că a auzit toată lumea) a fost prima aplicaţie pe care bunicul a trebuit să înveţe să o folosească. Pentru că se mai strica câte ceva pe la calculator şi eu nu eram acasă să îl ajut, a apărut în peisaj Teamviewer. Această aplicaţie permite controlul de la distanţă a unui calculator. E destul de simplu, ambele calculatoare (al vostru şi cel pe care vreţi să îl „reparaţi” ) trebuie să aibă acest program instalat. Pentru a intra pe un calculator aveţi nevoie de id-ul şi parola acelui calculator. Este destul de simplu. Se poate descărca aici. Nu trebuie neapărat instalată, merge şi doar rulată.

Nu ştiu cum vă descurcaţi voi cu tastatura în română, dar mie nu mi-a plăcut niciodată. Am descoperit o aplicaţie prin care s împreună cu alt dreapta devine ş , t cu alt dreapta devine ţ şamd. Mi se pare foarte logic să scriu aşa. Dar cred că m-am şi obişnuit.. s-ar putea ca trecerea de modul clasic la acest mod să fie dureroasă. O găsiţi aici.

Cel puţin la sistemul de operare Windows am întâmpinat o problemă. Hard disk-urile se umpleau cu date, fară să fac eu ceva. CCleaner este foarte util în privinţa asta. Vă curăţă calculatorul de fişiere temporare şi şi alte lucruri inutile. Din această aplicaţie puteţi dezinstala programe pe care nu le mai folosiţi, puteţi alege ce programe să pornească o dată cu calculatorul (startup) sau puteţi căuta fişiere duplicate pentru a elibera  şi mai mult spaţiu pe calculator.  Versiunea free este destul de ok. Găsiţi toate versiunile aici.

Ultima aplicaţie de care vă voi vorbi este Dropbox. V-am mai spus de ea în postarea Back to school. Această aplicaţie se poate instala pe calculator, vă crează un folder special unde puteţi să aruncaţi fişierele pe care vreţi să accesaţi de la distanţă (exemplu: referatele/proiectele – făcute acasă, accesibile şi la facultate). De asemenea, ce puneţi pe Dropbox se va sincroniza şi pe calculatorul de acasă. Creaţi-vă un cont şi descărcaţi aplicaţia de aici.

Ce alte aplicaţii utile aţi instalat voi? Pe câte din cele menţionate le ştiaţi deja?

Dacă v-a plăcut postarea, nu uitaţi să daţi like & share. Mulţumeeesc!

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

 

 

8 thoughts on “Aplicaţii desktop – favoritele mele”

  1. Eu mi-am luat Popcorn Time la care imi cere sa-mi fac cont VPN, iar cand vreau sa’mi fac nu mi se incarca fereastra respectiva. Fara cont nu se poate?

      1. Daaa, torenti folosesc, asa ca abia astept. Am luat si aplicatia Instant, e foarte tare! Multumesc 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *