Petrec al naibii de mult timp în faţa calculatorului. 8 ore la birou plus încă x ore acasă. Browserul meu preferat este Chrome. Nu ştiu cu ce m-a cucerit exact, dar e el şeful la browsere. De-a lungul timpului am descoperit foarte multe extensii (plugin-uri) care mi-au făcut „plimbarea” pe internet mai plăcută. O să le împărtăşesc cu voi.

În primul rând, cum se instalează aceste drăcii?

Chrome: În dreapta sus, în capăt sunt 3 liniuţe orizontale una sub alta. De aici aveţi două variante: fie daţi More Tools – Extensions, fie daţi pe Settings şi apoi în meniul din stânga aveţi Extensions. În partea de jos a paginii veţi avea „Get more extensions”. Click acolo. Căutaţi folosindu-vă de bara de căutare, click pe ce vă face cu ochiul şi apoi „Add to Chrome”.

Firefox: Pe Firefox se cheamă Add-ons. Le găsiţi fie la setări pe liniuţele menţionate şi la Chrome, fie din scurtătura Ctrl+Shift+A. 

Internet Explorer: Înainte de orice, de ce folosiţi acest browser? De ce?! Doar pentru că vine cu Windows-ul instalat? Bine că scăpăm de el. Daaaaaar…aici e simplu. Toate le găsiţi pe acest site: http://www.iegallery.com/Addons/

 • Ad Block (Chrome / Firefox / Internet Explorer) – Este cel mai folosit de mine. Am observat că multe persoane sunt deranjate de reclamele de pe Youtube, sau de Facebook, sau de pe orice site de fapt. Eu l-am gasit pe acest minunat. Adio reclame enervante în mijlocul videoclipurilor, adio reclame în mail şi peste tot!

adblock

 • Last pass – Nu ştiu voi cum obişnuiţi să faceţi, dar eu cel puţin fac tot posibilul să nu pun acceaşi parolă la toate conturile. La un moment dat ajunsesem să iau la nimereală toate parolele posibile la logare, până am reuşit să îmi blochez contul din cauza a prea multe încercări. O prietenă îmi povestea zilele trecute cum şi-a uitat pin-ul de la cardul de sănătate. Cred că vi s-a întâmplat şi vouă cel puţin o dată să uitaţi o parolă. Ei bine, această extensie este pentru voi! Trebuie să reţineţi o singură parolă (master password), cu care veţi avea acces la toate parolele voastre. Cea mai tare parte este că ea este disponibilă atât ca extensie a browserului (Firefox, Chrome), ca aplicaţie desktop (Mac, Linux sau Windows), cât şi ca aplicaţie mobile (Android, iOS, Blackberry, Windows Phone). Doar că cele mobile costă, nu mult, dar costă. Detalii aici.

lastpass

 • Pushbullet – Nu mai ştiu cum am dat peste extensia asta, dar îmi place enorm. Mi-am conectat browserul la telefon. Şi îmi transfer între cele două dispozitive de toate. Poze, melodii, texte. Partea cea mai tare este că dacă primesc un sms, primesc notificare în browser şi pot răspunde de acolo. Mi se pare destul de tare aplicaţia asta. Valabilă pe toate platformele. Detalii aici.

pushbullet

 • Autoreplay for Youtube – Aţi descoperit o melodie de merită ascultată non-stop. Pe repeat. La unele mai găsiţi pe Youtube variante de 1 oră. Dar nu e la fel. Extensia adaugă un checkbox fix sub video. Puteţi selecta ce „zonă” a videoclipului să se repete. Util?

autoreplay

 • Facebook Chat Privacy – V-a scris cineva şi vreţi să vedeţi ce dar nu vreţi să vadă ca aţi văzut? Enable. Gata. Şi nu mai apare seen. Chestia este că dacă uitaţi extensia activă la un moment dat vă treziţi cu zeci de mesaje necitite.

chat

 • Unlimited Free VPN – Hola – Ştiu că mulţi dintre voi aveţi la serviciu blocate anumite site-uri. Sau la facultate. Extensia vă permite să deblocaţi site-uri blocate la voi în ţară, loc de muncă sau facultate. Exemple: Facebook, site-uri de ziare, site-uri unde puteţi vedea seriale care nu sunt „valabile la voi în ţară”. Nu vă asteptaţi în schimb să se mişte foarte bine.

download

 • Momentum – O extensie cute. Un mesaj personalizat, un citat al zilei, un widget cu TO DOs, vremea şi un widget cu linkuri către site-urile preferate, toate când deschizi un tab nou.

momentum

 • StayFocusd – Nu o folosesc, dar vi-o recomand dacă nu vă puteţi abţine să nu intraţi pe anumite site-uri câteva ore. Ce face? Vă blochează accesul la o listă de „obsesii” pe care vi-o setaţi voi cu site-uri pe care nu ar trebui să pierdeţi vremea.

no_facebook

 • Panic Button – O extensie care vă adaugă un buton în bara de sus pe care îl puteţi apăsa rapid pentru a vă ascunde tab-urile deschise în cazul în care cineva vă ia prin surprindere şi aveaţi deschise acele tab-uri care nu ar trebui să fie acolo.

Care este browserul vostru preferat? Voi ce extensii folosiţi?

16 thoughts on “[Tricks] Extensii de browser ?!”

 1. Nu știam de PushBullet. Pare ok.
  Eu mai folosesc: Outlook.com, EditThisCookie – cred ca numele spune tot, User-Agent Selector, Facebook Unseen, Proxy SwitchySharp, Tampermonkey, Clear Cache, ColorPick Eyedropper, Page load time, Google Publisher Toolbar, Capture Webpage Screenshot Entirely. Fireshot, Quick JavaScript Switcher, goo.gl URL Shortner, Page Monitor.

  Sunt conștient că îmi crește consumul de resurse și adaugă ceva load paginii, dar asta e.

  1. OMG, ai ceva extensii 🙂 Dintre toate alea singurul pe care il vad util momentan, pentru mine cel putin, este goo.gl URL Shortner. Sunt unele pentru care gasesti alternative.
   Daca iti instalezi Pushbullet sa imi zici cum ti se pare.

   1. Pushbullet e ok, atat ca daca transmit poze, se reduce calitatea, fiind uploadate pe serverul lor.
    De extensiile alea am nevoie pentru web dev.
    Bafta cu blogul 😛
    PS: Don’t forget to visit mine.

 2. waaa… ce fain :))) vreau mai multe trics din astea :))) sunt un fan al noilor informatii in IT !!! desi n-am nici o treaba ca si job cu asa ceva . dar sunt foarte curioasa de felul meu ..si cand folosesc un program la calc ..sau orice altceva ..imi place sa inteleg ce este dincolo de interfata .:) si mi-ar place sa-mi rezolv multe probleme de soft macar ..ca la hardware nu ma bag :)) hugs ***

  1. Sigur ca vor mai veni postari de acest gen. E domeniul meu, e ceva la care pot zice ca ma pricep destul de bine. Multumesc mult de vizita si comentarii. Te pup, Corina! Sper sa te mai vad pe aici 🙂

 3. PS..si in plus ..vad ca te cunosti ( citesti ) si cu Adina de la septembriejoi .:) deci ai o bila alba … pe ea o citesc mai demult.

 4. Tare util articolul tau ! In domeniul IT mereu mi – a placut si mi – ar placea sa invat cat mai multe despre IT !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *