E deja septembrie ?! Deci în curând începe şcoala/facultatea. Vreau să împărtăşesc cu voi câteva lucruri care mi-au uşurat viaţa de elevă/studentă.

 

backtoschool

 1. Să aveţi cu voi mereu o agendă sau un carneţel în care să vă puteţi nota examene sau informaţii pe care le veţi primi de la profesori/colegi. Într-o agendă datată voi nota în fiecare zi informaţiile primite şi la sfârşitul ei voi nota lucrurile pe care vreau să le găsesc uşor: când sunt programate prezentări de proiecte, numerele de telefon ale profesorilor, adrese lor de email şamd. SFAT: Găsiţi o agendă cu un format cât mai micuţ şi cât mai uşoară ca să nu va cocoşaţi de la căratul ei.
 2. Folosiţi un cont de Dropbox pentru stocarea fişierelor pentru facultate. Dropbox este un fel de stick USB portabil pe care puteţi să il accesaţi foarte uşor cu o conexiune la internet. Există şi aplicaţii mobile pentru el, lucru care vă permite accesul la fişiere şi de pe telefon. SFAT: Faceţi-vă un folder „Facultate” în care să aveţi câte un folder pentru fiecare materie. Partea bună este că puteţi să „share-uiţi” folderele şi cu alte persoane. Cei 2 GB primiţi la crearea contului sunt suficienţi pentru stocarea cursurilor.
 3. Dacă scrieţi un referat/proiect, folosiţi Google Drive pentru a scrie documentele. Aveţi nevoie de un cont Google (majoritatea cred că aveţi o adresă de Gmail) şi cam atât. Puteţi scrie documente Word, Excel. Da da, puteţi face şi prezentări PowerPoint. De ce totuşi Google Drive şi nu clasicul Office de pe calculatorul personal? Pentru că aveţi acces la ele oricând. Le puteţi modifica uşor şi rapid. SFAT: Nu uitaţi să fiţi totuşi ordonaţi şi să vă faceţi foldere pentru documente. La mine este un haos.
 4. Vă recomand să aveţi la voi nişte markere pentru highlights. Sunt bune şi pentru perioadele când recapitulaţi pentru examene,dar mi se par foarte utile de avut la facultate/şcoală pentru a putea „marca” pe loc noţiunile importante.
 5. Stick-urile USB ocupă foarte puţin loc în geantă. Atât în liceu, dar şi mai mult în facultate am observat că se practică prezentarea la videoproiector: documente sau ppt-uri. La sfârşitul orei puteţi ruga profesorul să vă lase să copiaţi materialele prezentate pe stick-ul vostru USB. Înainte de examene toată lumea va încerca să facă rost de cât mai multe informaţii despre materia în cauză, dar voi veţi fi pregătiţi.
 6. Organizaţi-vă cursurile! Eu îmi printez pe o foaie A4 numele materiei şi într-un dosar clasic cu „chiloţei” bag toate foile scrise la materia respectivă. Prima pagină va fi cea printată cu numele materiei. Astfel nu le veţi amesteca.

Vă plac postările de acest gen? Ce lucruri v-au simplificat vouă viaţa de elev/student?

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

 

3 thoughts on “Back to school – sfaturi”

  1. Pentru a fi acceptata intr-un program, trebuia sa fiu studenta anul acesta. Am ales o specializare care ma interesa. 🙂
   PS. Do I know you?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *