Pe 29 august s-au împlinit 3 ani de când am decis să îmi cumpăr un domeniu şi să încep să scriu pe crisplusina.ro. Cum a fost?

Acum 3 ani mă gândeam că e o idee bună să încep un nou hobby, să cunosc lume nouă şi să am un loc unde să mă exprim, să povestesc lucruri descoperite, să dau sfaturi în domeniile în care mă descurc. Ştiam cât de greu este să întreţii un blog, dar am descoperit că de fapt e şi mai complicat. Un articol nu se scrie uşor, trebuie să îţi găseşti cuvintele, este nevoie de poze, pozele au nevoie de editare. Apoi trebuie pregătit totul pentru social media. Share-uri şi postări. Am învăţat să apreciez mai mult munca bloggerilor pe care îi urmăream.

Am învăţat că nu e suficient să scrii. Trebuie să scrii lucruri pe care oamenii le caută, lucruri de care oamenii chiar sunt interesaţi. Pe la început am muncit extrem de mult la articole despre extensiile mele preferate de browser, sau aplicaţiile mele mobile preferate, articole care nu au prins. Dar un articol despre Youtube şi despre cum să descarci muzică mai rapid de pe această platformă este unul dintre cele mai citite articole de pe blog.

Am învăţat că nu ai cum să reuşeşti dacă nu te descoperă cineva, dacă nu te promovează nimeni. Pe mine m-a ajutat enorm faptul că sunt blogger assistant pentru Ani de la BeautyBarometer. Aşa am fost mai vizibilă şi brandurile au început să mă bage în seamă.

Am descoperit de asemenea şi că nu vreau să fiu beauty blogger. Am scris un articol întreg despre o experienţă de anul acesta, pe care vă învit să îl citiţi. Voi continua să scriu articole beauty related, dar blogul va fi în continuare o shaorma cu de toate. 🙂

Am cunoscut o grămadă de oameni super tari, iar cu unii păstrez legătura şi acum. Am participat la o groază de evenimente interesante, la unele dintre ele am fost chiar şi blogger ambasador. Am văzut ce înseamnă să fii apreciat.

Am învăţat că nu trebuie să scriu doar de dragul de a avea un articol, ci că este mai bine să scriu când am ceva de spus şi neapărat să îmi facă plăcere. Îmi pare rău dacă uneori v-am lipsit, dar probabil în perioadele acelea nu aveam dispoziţia necesară pentru a scrie.  Am învăţat să fiu un pic mai organizată. Au fost perioade în care am scris articole în avans pentru a avea ce posta în perioadele mai sus menţionate.

Am învăţat că e ok să spui şi lucruri personale pe internet, poate ajuta pe alţii. Aici mă refer la articolul despre mersul la psiholog, dar şi despre articolele De luni până duminică

Cele mai citite articole de pe blogul meu sunt:

.. vă invit să le citiţi dacă nu aţi făcut asta deja 🙂

Vă mulţumesc că sunteţi alături de mine. Promit că voi veni cu lucruri şi mai interesante şi poate chiar şi cu un proiect… 😉

Pe Facebook şi pe Instagram găsiţi un concurs aniversar.

Vă îmbrătişez!

hug

 

2 thoughts on “3 ani de blogging”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 14 =