Vreți să plecați pe undeva și nu sunteți siguri că vă ajung banii? Ați vrea să apelați la o agenție de turism, dar știți că aceea va ia un comision măricel.. Ce e de făcut?
De-a lungul timpului am încercat să găsesc mereu cea mai bună metodă de a călători. Inițial am apelat și eu la agenții de turism, pentru că totul părea mult mai simplu: spun numărul de persoane, perioada și bugetul maxim și aștept un răspuns cu o cazare și un transport.

Îmi dau seama tot mai mult că unele persoane nu știu să folosească cea mai tare *armă* a noastră: internetul. Internetul ne oferă posibilitatea de a găsi tot ce ne interesează, rapid și filtrat.

Pentru a călători prin Europa nu vă trebuie o căruță de bani. Există companii aeriene low-cost care vă aduc la destinația dorită în același timp ca o companie aeriană normală, doar că în niște condiții mai.. economice. Cum adică? E simplu. Când zburați aveți opțiunea unui bagaj de mână (sau două, depinde de companie) și a unuia sau mai multor bagaje de cală. Companiile low cost vă vor taxa pentru bagajele de cală, dar avantajul este că la majoritatea dintre ele, trollerul vostru cu lucruri pentru câteva zile se poate încadra ca bagaj de mână. Am scris recent un articol pe blog despre lucrurile esențiale pe care le iau cu mine în călătorii. Băieții de la low cost vă pot taxa și dacă vreți să vă alegeți loc în avion (unele companii va așează random când faceți check-în-ul, iar la altele o să vă simțiți că în trenul CFR personal, unde vă bateți pe locurile bune-în cazul de față, cele de la geam). La low cost nu veți primi mâncare gratuită, dar veți avea opțiunea de a o cumpăra. Avioanele de la low cost au în general spațiu mic la picioare, cu excepția a câtorva locuri, pentru care, bineînțeles, va trebui să plătiți în plus.

Cele 3 companii low cost care au zboruri din și către România sunt Ryanair, Blue Air și Wizz Air. Recomandarea mea este să vă abonați la newsletterele lor. Au de obicei promoții cu 20% reducere la bilete și de multe ori găsiți chiar și bilete până în 20 de euro. Dintre cele 3 companii cel mai mult îmi place Ryanair. Îți oferă posibilitatea de a lua două bagaje de mână (un troller mic și o geantă). Cel mai puțin îmi place Wizzair, cu care am zburat o singură dată și a fost horror. Dimensiunile bagajelor lor de mână sunt cât de un ghiozdan mai măricel și la urcarea în avion pur și simplu ne-am stresat cu găsirea locurilor. Nici nu mai încăpea discuția de loc la geam-voiam doar să găsim două locuri unul lângă altul.

Dacă nu sunteți genul de oameni spontani (poate că nici serviciul nu vă permite să vă luați concediu când va doriți) am pentru voi câteva recomandări de site-uri.

Primul dintre ele este momondo. Imediat cum intrați pe site veți găsi o bară unde trebuie să introduceți locația voastră și destinația, urmate de datele călătoriei și numărul de persoane. Momondo va sorta rezultatele în funcție de preț sau de durata călătoriei. Nu numai că va va spune cu ce să zburați, dar vă va spune și de unde să le achiziționați la cel mai bun preț. Pe lângă site-ul companiei aeriene, mai există diverși intermediari care uneori vor avea oferte mai bune.


Pentru cazare puteți folosi tot Momondo..sau Booking.com. Eu prefer Momondo. Interfața este mai user friendly. Puteți vedea și locația hotelurilor față de centrul orașelor pe care vreți să le vizitați.

Cei de la Booking au o super strategie de marketing. O să vedeți că în timpul navigării pe site-ul lor o să vă tot apară mesaje de genul: „în acest moment la această ofertă se mai uită încă 100 de persoane” sau „aceasta este ultima cameră” sau.. „prețul special pentru dumneavoastră” etc. Nu vă lăsați păcăliți. 🙂

Pentru cazare mai există şi varianta Airbnb, nu am încercat niciodată. Practic vă puteţi găsi cazare pe la diverse persoane care stau în oraşele pe care vreţi să le vizitaţi. Poate au încă o locuinţă pe care o închiriază, sau poate au încă o cameră în casă.

Dacă sunteți adepții excursiilor mai spontane-dar mai ieftine, vă recomand să vă abonați la Travelator. Doi băieți din București au decis să împărtășească cu întreg internetul oferte și ponturi. Singura bubă este că trebuie să vă cam hotărâți pe loc, ziua următoare sigur nu mai găsiți ofertă la același preț.

Un alt site similar este Aventurescu, unde veți găsi niște oferte și niște sugestii destul de interesante. În spatele acestui blog se află de data această un cuplu. 🙂


Cam astea ar fi sfaturile mele legate de călătoritul ieftin.

Şi când totul fail-uieşte aveţi Vola – cea mai mare agenţie de turism online.

V-ar plăcea să scriu un articol dedicat zburatului cu avionul?

Pe data viitoare!

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

9 thoughts on “Călătorește ieftin și fără bătăi de cap #recomandări”

  1. Eu am stat cu airbnb in brasov. A fost f Ok. 100 lei fix in centru. Am vrut si pentru Milano sa apelez la el dar nu am gasit ceva pe placul nostru. Asa ca ne-am rezumat la booking.
    Iar toate vacantele noastre au fost doar asa pregătite. Nu am plecat nicaieri cu agenția

  2. Buna ziua,
    Doresc sa calatoresc pe cont propriu dar nu am mai avut aceasta experienta. Primesc oferte de la situri de vacante pe cont propriu(Travelator, Aventurescu) cu preturi f. bune, astfel ca sunt tentat sa le accept. Nu exista insa persoane de contact pentru informatii suplimentare si sa cunosc daca implica anumite riscuri.
    Din acest motiv, as vrea sa cunosc persoane care au mai fost in astfel de calatorii si, eventul sa le pot contacta pentru informatii.
    Va multumesc,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *