Pentru că toată lumea m-a întrebat cum a fost în Barcelona.. iată!

Datele „problemei” (pentru cei care ajung mai târziu la acest articol): am fost în Barcelona în perioada 10-15 august 2018 (vineri-miercuri). Perioada a fost pur întâmplătoare, aleasă cu 3 săptâmâni înainte.

De zburat am zburat cu WizzAir (dus-întors, 2 persoane, aproximatix 350 euro). Aceeaşi nebunie ca întotdeauna cu oameni care nu au vrut să dea nişte bani în plus ca să stea lângă persoana cu care merg şi care încurcă circulaţia în avion şi crează un haos nenecesar pentru a face asta gratis. Am scris mai demult un articol după o altă călătorie cu avionul, pe care vă învit să îl citiţi aici, nu vreau să dezvolt din nou acest subiect. Zborul de la dus a fost la 6 dimineaţa şi cel de întors la 10 seara, lucru care ne-a ajutat să avem aproape 6 zile complete în Barcelona. 🙂

De la aeroport am luat până la staţia El Clot trenul Renfe. Un bilet a costat 4.2 euro.

Am fost cazaţi Hotel Catalonia Sagrada Familia, pe care l-am rezervat pe Booking (dacă nu aţi mai folosit Booking până acum puteţi primi 10% înapoi din rezevare dacă folosiţi acest link ). A fost printre puţinele hoteluri libere care părea să aibă un preţ decent şi reviewuri bune. L-am ales pentru scorul de pe Booking, pentru poze, pentru mâncarea de la micul dejun lăudată, pentru piscină şi pentru locaţie. Pentru 5 nopţi am plătit 375 de euro, cu mic dejun inclus, acces la piscină şi la sala de sport. Piscina am vizitat-o de două ori, este foarte mică şi era aglomerat, deci nu am apucat să ne bucurăm de ea. La sala de sport nu am fost, am considerat că mergem suficient de mult pe jos. Micul dejun este foarte bun, ai de unde alege, era chiar şi un bucătar la dispoziţia ta care face hot dogs sau omletă cu ingrediente alese de tine. Aveau aparat de pancakes, o groază de sortimente de sucuri de fructe, diverse mezeleuri tradiţionale (nelipsitul jamon), iaurt, lapte, ceai, cafea, sandvişuri gata făcute, gogoşi şi alte produse de patiserie, produse fără gluten, musli.. şi multe altele. Hotelul este la câteva minute de gura de metrou/tren El Clot, foarte aproape de diverse staţii de autobuz şi foarte aproape de un mall.

Prima zi am luat trenul de la aeroport si apoi am mers pe jos, iar din a doua zi ne-am făcut un abonament de turişti de 35 de euro pentru 5 zile, care includea şi drumul de întors la aeroport. Fiind foarte cald, am decis de foarte multe ori să luăm un mijloc de transport în comun pentru a ne răcori. La ei în staţiile de metrou este îngrozitor de cald, dar atât în metrou cât şi în autobuze este aer condiţionat.

Recomandări:

 • Luaţi-vă din timp bilete la Sagrada Familia. Merită vizitată (cred că mi-a plăcut cel mai mult din toate clădirile văzute). Noi am vrut să mergem luni, dar am găsit bilete abia în ultima zi. Din Sagrada Familia noi am fugit spre hotel să ne luăm bagajele să ajungem  în timp util la aeroport. La faţa locului biletele erau SOLD OUT şi o mulţime de oameni îşi doreau să intre. Din ce am citit noi pe net cel mai bun bilet este cel la 29 de euro, care include şi urcarea într-unul din turnurile Basilicii, precum şi ghid audio. Noi am ales turnul Nativity din reviewurile online. Îi mulţumesc Sandrei că mi-a spus să luăm bilete din timp. <3

 • Tot din reviewurile citite online şi din ce am mai auzit şi de la apropiaţi, am decis să nu vizităm pe interior niciuna din casele construite de Gaudi (aici mă refer la Casa Mila, Casa Batllo şi Casa Vicens). Le-am văzut de afară, le-am pozat şi am preferat să vizităm locuri mai puţin populare. O intrare costă în jur de 20-30 de euro, iar biletele sunt mai ieftine online.
 • Parc Guell se poate vizita parţial şi fără bilet. Şi acolo am prins SOLD OUT la bilete, dar nu prea ne-a părut rău.
 • Autobuzul se opreşte doar dacă un călător din interior a solicitat coborârea sau dacă îi faci tu cu mâna ca la taxi să oprească
 • Majoritatea magazinelor sunt închise duminica, este un singur mall deschis în această zi, lângă port Vell. Aveţi grijă să vă luaţi necesarele în alte zile.
 • Fântâna de la Montjuic funcţionează doar seara, o oră pe zi. Verificaţi pe site-ul lor dinainte care este programul în perioada în care mergeţi voi. Este destul de spectaculoasă.
 • Până la fortăreaţa de la Montjuic se poate merge şi cu autobuzul şi apoi pe jos puţin. Aşa nu staţi la o coadă infernală la teleferic şi economisiţi şi nişte bani dacă aveţi abonament.
 • Pe 15 august ei sărbătoresc Festa Major de Gracia, un eveniment ţinut în cartierul Gracia, un fel de street festival foarte colorat şi drăguţ. Este mai mult pentru localnici, dar turiştii sunt bineveniţi.
 • Am vizitat:
  • Sagrada Familia
  • Parc Guell
  • Cartierul Gotic şi cartierul Raval
  • Parc Guell
  • Fortăreaţa de la Montjuic
  • Catedrala Barcelonei (intrarea este gratuită până în ora 12:30 şi se poate urca până sus pentru 3 euro)
  • Las Ramblas (nu cumpăraţi suveniruri de aici, sunt mult mai scumpe, cele mai bune magazine de suveniruri sunt pe lângă Sagrada Familia, unde veţi găsi magneţi până în 4 euro)
  • Casa Mila + Casa Batllo + Casa Vicens
  • Arcul de triumf + Parc de la Ciudadella
  • Barcelonetta (plajele)
  • Parcul Laberinto de Horta (cea mai veche grădină din Barcelona)
  • Bunkerul El Carmel (vedere panoramică superbă)

O singură zi am fost la plajă, în rest am vizitat şi ne-am plimbat pe acolo.

Câteva poze..

https://www.instagram.com/p/BmWSqDnBIAb/?taken-by=crisplusina

https://www.instagram.com/p/BmeXiinhJLq/?taken-by=crisplusina

https://www.instagram.com/p/Bmh_eKihyNl/?taken-by=crisplusina

https://www.instagram.com/p/BmmBHX7hwft/?taken-by=crisplusina

https://www.instagram.com/p/Bm9ADXvByfy/?taken-by=crisplusina

Am zis că vom reveni în Barcelona când va fi gata Sagrada Familia şi vom vizita şi Tibidabo, împreună cu parcul de distracţii şi  Biserica Sagrat Cor.

Îi mulţumesc şi Andreei pentru sugestii, la ea pe blog veţi găsi recomandări de localuri unde puteţi mânca bine şi multe alte informaţii utile despre Barcelona. 🙂

Voi aţi fost în Barcelona?

Pe curând!

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

2 thoughts on “6 zile în Barcelona”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *