Recent am zburat cu avionul. Nu ştiu dacă a scăzut toleranţa mea, dacă sunt mai atentă la detalii sau dacă pur şi simplu oamenii au devenit mai nesimţiţi, mai neatenţi. 

Unele lucruri mi se par de bun simţ şi totuşi..

  • Înainte de a zbura cu avionul asigură-te că bagajul tău de mână nu depăşeşte dimensiunile şi greutăţile pe care le acceptă compania aeriană cu care zbori.  Sau cel puţin acceptă că ai greşit, că nu ai fost atent/ă şi plăteşte suprataxa, fără a le oferi persoanelor cu care zbori un spectacol cu ţipete, ameninţări .. într-un cuvânt.. scandal. Nu te chinui să îndeşi geanta evident prea mare în suporturile de verificat dimensiunile. În niciun caz nu fugi spre avion dacă nu ai permisiunea să faci asta (da, am văzut şi asta)
  • Asigură-te de asemenea că nu ai în bagajul de mână produse nepermise(nu ai voie lichide în recipiente mai mari de 100ml – ai voie maxim 1L de lichide, nu ai voie cu obiecte ascuţite etc.) Am scris un articol pe blog despre modul în care îmi fac eu bagajele.
  • Ştiu că e tentant să testezi toate parfumurile din duty-free, dar limitează-te la unul singur pe care să îl aplici pe tine, iar acela să nu depăşească 2 puf-uri. Nimeni nu vrea să zboare lângă o parfumerie ambulantă şi nu e ok să laşi o dâră de parfum în spatele tău.
  • Pe biletul ăla al tău de avion scrie un loc. Aşează-te acolo. Nu pe locul de lângă, nu în altă parte. Dacă nu îţi convine unde te-a repartizat automat programul cu care ai făcut check-in şi nu ai vrut să dai bani în plus, întreabă o stewardesă dacă te poate ajuta să te muţi sau să stai lângă persoana care te însoţeşte. De cele mai multe ori mai există locuri libere în avion.
  • Nu te ridica de pe scaun dacă avionul nu s-a oprit. Stewardesele trebuie ascultate. Nu te grăbi să părăseşti avionul. Vei economisi doar câteva minute şi se va crea o îmbulzeală aiurea .
  • Nu dărâma oamenii pe scara rulantă şi nu îi lovi cu bagajele. Şi când ajungi la verificarea paşapoartelor..nu tăia coada.
  • Nu te da străin. Cu toţii vedem că eşti un văr mai îndepărtat al lui Dani Mocanu.
  • Dacă vrei să nu îţi goleşti portofelul în aeroport pe mâncare, hrăneşte-te de acasă. Preţurile sunt uriaşe.

Pe blog v-am povestit şi cum să călătoriţi ieftin şi fără bătăi de cap.

 Ce alte lucruri considerați că mai sunt importante când zburați cu avionul?

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

 

2 thoughts on “Ce să faci/nu faci când zbori cu avionul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *