Obsesia mea pentru îngrijirea tenului a apărut acum 3 ani. De atunci am încercat să găsesc sticluţele, borcănaşele şi poţiunile cele mai potrivite pentru tenul meu.

Nu am multă experienţă încă, dar pot spune că DA, produsele de îngrijire high-end merită atenţia voastră.

În urmă cu 3 ani nu foloseam produse cosmetice complicate pe tenul meu. Aveam un gel de curăţare mediocru, un baton şi o soluţie de curăţare pentru coşuri. Produsele acestea mi le achiziţionam din supermarket-uri, în principiu mergeam pe varianta ce este la ofertă. 

Prima zonă a feţei care m-a îngrijorat a fost zona ochilor – zonă cu care încă mă lupt, pentru că nu sunt mulţumită de aspectul ei. Primul produs mai de high-end pe care mi l-am achiziţionat a fost, bineînţeles, o cremă de ochi. Produsul respectiv încă se regăseşte prin rutina mea de dimineaţă, este un gel foarte plăcut, care intră rapid în piele. Nu face nimic spectaculos, dar mie îmi place cum se aşează anticearcănul deasupra.

De-a lungul timpului am încercat să testez cât mai multe produse cult, dar au fost foooooarte multe care m-au dezamăgit.

Ani, pe care sper că o urmăriţi, a recomandat în câteva clipuri, dar şi la ea pe blog, brandul Sensai. M-am uitat la preţuri, mi-a stat inima şi am închis site-ul. Apoi am văzut că ea îşi cumpără miniaturi de pe eBay, site pe care eu îl iubesc şi unde am plasat peste 100 de comenzi în 2 ani. Am prins curaj şi mi-am luat câteva produse. Primul lucru care m-a surprins este mirosul plăcut. Eu nu suport ca produsele pe care le aplic pe faţă să aibă miros, dar cumva la Sensai nu m-a deranjat, chiar mi-a plăcut. Recunosc, până în acel moment nu m-am interesat ce conţin,care e secretul lor, de ce sunt aşa scumpe, am mers doar pe recomandările Anei, în care am încredere. Tot ce am verificat a fost lista de ingrediente, care este curată.

În România, Sensai se găseşte în parfumeriile Douglas, dar nu în toate: mai exact le puteţi găsi în  AFI Cotroceni, Bucureşti Mall, Băneasa şi Park Lake. Ok, deci am testat un pic produsele Sensai, dar tot nu m-am convins că salariul meu merită să ajungă la ei.

Acum aproximativ o lună, Ani ne-a spus pe grupul de Facebook – Beauty Chat by BeautyBarometer că cei de la Douglas au sesiuni gratuite de mini tratamente faciale şi flash make-up Sensai! Mi-am făcut programare în AFI Cotroceni .. şi m-am îndrăgostit. Nu de Narcisa, beauty adviser-ul Sensai, care a fost o mega drăguţă şi mi-a explicat la fiecare pas ce face şi ce aplică, ci de brandul acesta minunat, care o să mă falimenteze.

Pe moment nu mi-am achiziţionat nimic. Am zis că merg acasă şi mă documentez. Plus că îmi doream să văd cum îmi simt tenul seara. Senzaţia nu s-a comparat cu nimic şi am deschis Google şi am început să citesc mai multe despre Sensai.

Sensai este un brand japonez, care combină tehnologia avansată cu puterea unui ingredient special, mătasea Koishimaru. Sincer nu cunosc altă companie care să folosească acest ingredient. Se pare că această mătase este capabilă să stimuleze producerea de acid hialuronic la nivelul pielii. Pentru o piele excepţională, Sensai recomandă un ritual de îngriijire în 3 paşi:

  • Dubla curăţare: demachiant + săpun delicat cu efect exfoliant şi regenerant. Cu pasul acesta sunt complet de acord, niciodată nu mi s-a părut suficient doar demachiantul.
  • Dubla hidratare: loţiune + cremă nutritivă. Având un ten mixt, acest pas nu îl respect cum trebuie pentru că nu am răbdare.
  • Dubla aplicare: ei recomandă un masaj blând al feţei urmat de apăsări uşoare pentru a maximiza gradul de pătrundere în piele a fiecărei formule.

Sensai nu mi se pare un brand cunoscut, foarte mediatizat. Nu am văzut vedete să spună de el. Nu este un brand de fiţe.

Vreau doar să menţionez că nu TOATE produsele high-end sunt bune. Dacă vă doriţi să investiţi în voi şi în tenul vostru (doar unul avem), vă recomand să citiţi mult înainte să achiziţionaţi un produs. Verificaţi ingredientele. Dacă mergeţi pe o recomandare, fi-ţi siguri că persoana care v-a lăudat un produs este de încredere şi că nu este plătită să pună adjective nenecesare. Cel mai important este să testaţi pe pielea voastră şi dacă vouă vă place ce vedeţi.. e de bine. 🙂  Se poate să aveţi ghinion şi produsul despre care aţi citit atâtea şi l-aţi văzut atât de lăudat peste tot..să nu vi se potrivească. 🙁 Nu trebuie să renuntaţi, înainte de a decide că produsul nu vi se potriveşte mai daţi-i o şansă după o mică pauză. O perioadă am crezut că primul produs Sensai full-size pe care mi l-am achiziţionat, şi anume Cellular Performance Emulsion II, nu mi se potriveşte. Efectiv nu intra în piele. La a doua sesiune de mini tratamente faciale şi make up (şi da, am fost şi a doua oară, atât de mult mi-a plăcut!) , am avut ocazia să vorbesc cu Camelia, trainer Sensai şi mi-a recomandat să folosesc mai puţin produs. Acum eu şi emulsia ne iubim iar.

În concluzie, pentru mine high-end skincare are un mare da, mai ales când vine vorba de Sensai.

În colecţia mea Sensai se află momentan câteva produse, nu sunt toate încă desfăcute.  Doar am avut grijă să profit de oferta existentă acum câteva săptămâni în Douglas. Preferata mea rămâne deocamdată emulsia Cellular Performance Emulsion II (Moist). Produsele sunt spornice. Daţi un ban, dar credeţi-mă că vă ţin.

Recomandările mele:

  • Investiţi într-o cremă hidratantă bună. Dacă produsul este bun (şi dacă aveţi grijă de voi şi beţi şi apă suficientă), tenul se va rida mai greu.
  • Nu investiţi în produse care stau prea puţin pe tenul vostru. Aici vă refer la produsele de curăţare. Investiţi într-o mască bună mai degrabă. Este păcat. Acesta este doar sfatul meu. Bineînţeles că dacă aţi găsit un brand care vă place şi doriţi întreaga rutină..go for it. 🙂
  • Încercaţi să aveţi în rutina voastră cât mai multe produse de la aceeaşi companie, aceeaşi gamă. Veţi simţi diferenţa. Emulsia Sensai aplicată după loţiunea din aceeaşi gamă face minuni.  Am încercat multe produse, multe branduri.. şi niciunul nu mi-a făcut să îmi simt tenul aşa.
  • Poate că o să ziceţi că sunt încă prea tânără să mă apuc de produse anti-aging. Eu prefer să previn,în loc să tratez. Acelaşi lucru vi-l recomand şi vouă. Uitaţi-vă în oglindă şi dacă nu vă place ce vedeţi..acţionaţi.
  • Mergeţi dacă aveţi ocazia la sesiunile Sensai din Douglas. Sunt gratuite şi este păcat să nu faceţi cunoştiinţă cu un brand foarte şmecher.

Voi ştiaţi de Sensai? Ce produse high-end aţi încercat şi v-au plăcut?

PS. Aici găsiţi şi articolul Anei.

Pe data viitoare!

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

3 thoughts on “High-end skincare, merită?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *