După articolul cu rutina de îngrijire a tenului dimineaţa, trebuia să urmeze şi articolul cu rutina de îngrijire seara. 🙂

Voi încerca un alt fel de format faţă de primul articol şi voi trata toată rutina ca pe o poveste, fără să înşir produsele.

Dacă în ziua respectivă am avut un machiaj al ochilor mai accentuat (şi aici mă refer la fard de pleoape sau poate o mascara mai rezistentă), voi folosi ca prim pas demachiantul Take the day off de la Clinique, varianta balsam. În afară de acesta, mai am două demachiante pe bază de ulei pe care le folosesc mai rar, dar care îmi plac de asemenea: Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil şi uleiul demachiant cu extract de imortele de la L’OCCITANE.

Următorul pas va fi întotdeauna demachierea cu apă micelară. Preferata mea all-time este cea de la Bioderma, mai exact cea din gama Sensibio. Aplic apă micelară pe dischete demachiante (preferatele mele sunt cele de la Bella şi Elmiplant).

Urmează gelul de curăţare. Folosesc acelaşi lucru ca şi dimineaţa, mai exact Lipikar Syndet AP+ de la La Roche Posay. Clătesc cu apă, iar faţa mi-o şterg cu un şerveţel de hârtie. Am încercat multe variante de şerveţele până acum, cele mai bune mi se par cele de la Cora, marcă proprie şi cele de la Kleenex. Am văzut că acneea este mai rar prezentă pe tenul meu de când am renunţat la prosoape.

Primul pas de îngrijire va fi aplicarea de un toner/apă termală. Momentan sunt îndrăgostită de apa de la Apivita, Greek Mountain Tea. Are un miros plăcut şi vine cu pulverizator. Produsele Apivita se găsesc exclusiv în farmaciile Sensiblu sau în magazinul lor din mall Băneasa.

Urmează serumul. Aici alternez între Dr Jart Cicapair Serum, Estee Lauder New Dimension Shape & Fill sau serumul Hydrabio de la Bioderma. Dacă nu folosesc niciunul din serumurile menţionate voi amesteca în crema de faţă câteva picături din boosterul cu vitamina C de la Clinique.

Crema de faţă preferată pentru seară este Emulsion II (moist) de la Sensai. Chiar credeaţi că nu o să zic nimic de Sensai? Emulsia aceasta este genul de produs care nu o să îmi lipsească niciodată din dulapul de la baie. Despre Sensai v-am povestit eu mai multe într-un articol despre produse high-end, vă invit să îl citiţi aici. Produsele Sensai se găsesc în parfumeriile Douglas.

Pentru că am conturul ochilor pigmentat, folosesc, la recomandarea unui medic dermatolog, tratamentul Teoxane RII Eyes pentru zona ochilor. Îmbunătăţiri sunt, dar nu majore. Am câteva luni bune de folosire şi am avut curajul să ies de câteva ori nemachiată din casă.

Pentru că mi se pare că tratamentul mai sus menţionat usucă zona, aplic peste Estee Lauder Advanced Night Repair Eye, o cremă de ochi foarte hidratantă.

Cam astea sunt produsele pe care le folosesc eu în mod normal într-o seară.

Voi ce produse folosiţi? Ce preferate aveţi?

Pe curând!

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *