Rutina de make-up nu durează mai mult de 10 minute în cazul meu. Nu mă machiez zilnic, dar şi când o fac prefer să aleg produse de calitate, care să nu cauzeze cine ştie ce atacuri asupra tenului meu.

Care sunt acele produse?

Nu deţin multe cuţiute şi tuburi pentru make-up, anumiţi paşi lipsind cu desăvârşire din rutină. De exemplu, nu folosesc primer. Consider că un fond de ten bun + o pudră bună ar trebui să fie suficiente. Nu îmi iluminez faţa cu highlighter şi nici nu mi-o conturez (nu am răbdarea necesară şi sinceră să fiu nici nu mă pricep).

Când vine vorba de fonduri de ten, fondul meu de ten preferat este Guerlain L’Essentiel. Este un fond de ten cu acoperire perfectă pentru purtare zilnică, mi se pare că este insesizabil pe faţa mea, dar uniformizează nuanţa tenului într-un mod atât de natural şi oferă o luminozitate aşa frumoasă, mamă mamă! Eu mi l-am cumpărat de la un magazin din Belgia, dar el se găseşte şi in Douglas, Sephora, dar şi pe notino sau bestvalue. Nuanţa mea este 01N, pe tenul meu oxidează un pic, dar nimic horror. Îmi place şi că are pompiţă.

Am încercat o grămadă de anticearcăne (asta pentru că nemachiată mă poţi confunda lejer cu un urs panda), dar de cele mai multe ori m-am întors la unul care bate altele la capitolul raport calitate-preţ. Este vorba de Maybelline Age Rewind, pe care mi-l cumpăr de câţiva ani, chiar dinainte să apară la noi.  Se găseşte prin hipermarketuri şi drogherii, dar şi online pe notino, elefant sau eMag. Nuanţa mea este 01 Light. Se aplică foarte bine şi cu degetele, şi cu bureţel şi cu pensule.

Pudra pe care efectiv o iubesc este sub formă de perle, Guerlain Météorites. Miroase divin, fixează tot ce am aplicat înainte şi conferă pielii un efect catifelat, dând dimensiune înapoi. Se găseşte în online pe notino.

Următoarele 3 produse aparţin brandului Sensai, un brand pe care eu îl iubesc şi despre care v-am mai povestit pe blog.

Blush-ul de care zic poartă numele de Sensai Blooming Blush, se găseşte exclusiv în parfumeriile Douglas, sau online pe notino. Nuanţa mea este Blooming Peach. Este o nuanţă cu care se lucrează uşor, nu prea am cum să dau de greş şi să aplic prea mult. În colţul din stânga sus se află o zonă albă pentru iluminare, obişnuiesc să iau de acolo un pic cu o pensulă mai subţire şi să îmi aplic pe pleoape. 🙂

Mascara este cea mai interesantă din tot ce am încercat. Este singura care nu îmi „ninge” pe sub ochi pe parcursul zilei, deci nu îmi accentuează cearcănele în niciun fel. Un lucru care este şi bun şi rău în acelaşi timp este demachierea. Este o mascara rezistentă. Se demachiază numai cu apă caldă (de unde şi numele Sensai 38°C). Am încercat să o îndepărtez cu apă micelară, ulei demachiant, balsam demachiant, nimic nu a funcţionat. Cu puţină apă caldă se înlătură rapid, fără frecare.

Până curând nu îmi plăcea să mă dau cu ruj, dar acum am descoperit o nuanţă care îmi vine bine. Este pentru prima dată când cred că o să termin un ruj, Sensai Rouge Intense Lasting Colour este genul de produs de buze care dispare uşor uşor pe parcursul zilei, uniform. Nuanţa mea preferată este IL 103 Usuiro.

Produsele Sensai se găsesc exclusiv în magazinele Douglas, dar şi online pe notino.

Pentru voi care sunt produsele preferate?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *