Unul dintre cele mai citite articole de pe acest blog este cel despre căderea părului şi trucurile care au funcţionat în cazul meu. Am zis că este o ocazie bună să vorbesc şi despre alte „obiceiuri” în rutina de îngrijire a părului meu, care acum este destul de lung şi îmi este complimentat.

Printre cele mai importante lucruri când vine vorba de îngrijirea părului mi se pare ustensila cu care îl piepteni. Sunt deja ani de când folosesc exclusiv perii de păr şi foarte rar un pieptene cu dinţi rari. Am două perii de păr preferate, una cu care călătoresc: un Tangle Teezer compact (care da, seamănă cu o perie de câine) şi o perie clasică Wet Brush, preferata mea fiind cea cu o mini „greblă” cu care pot aduna părul căzut din ea.

Nu îmi usuc părul cu o ustensilă imediat după, ci îl las într-un prosop special pentru cap câteva zeci de minute. Pe al meu l-am cumpărat din Lidl. Se găseşte cam peste tot, are o formă specială şi un nasture cu care să îl prinzi, care îţi permite să îţi mişti capul în toate direcţiile fără să îţi cadă.

Imagini pentru hair wrap towel

Cu ce îmi usuc părul? Până recent mă foloseam de un uscător de păr bătrânel, cu vreo cel puţin 6 ani, care nu mai făcea faţă. De aproximativ o lună folosesc un foehn de la Rowenta, mai exact Premium Care Pro Dryer CV7461F0. Are 2400 W şi generator de ioni. Deşi mi se pare că temperatura minimă cu care suflă aer este muuuult mai mare decât cea a uscătorului meu de păr vechi, nu mi l-a uscat şi chiar l-a lăsat mătăsos şi strălucitor. Are o funcţie cel puţin amuzantă, de RESPECT, care promite că va seta dinamic o temperatură potrivită pentru a menţine hidratarea. Modelul meu vine şi cu un difuzor care poate oferi şi masaj scalpului, dar pe mine sincer nu m-a dat pe spate.  Lungimea cablului de alimentare este perfectă (1.8m), vine şi cu inel de agăţare şi  el în sine face o gălăgie potrivită, oricum mult mai mică decât cea a uscătorului avut înainte.

Ştiu că ar fi mai sănătos să nu îmi usuc părul cu un uscător, ci să il las natural, dar de obicei fac această operaţiune seara pentru că îmi este mai comod aşa, altfel trezindu-mă cu o coamă în toate direcţiile.

Când mă spăl pe cap în timpul zilei sau dimineaţa aleg să îl usuc natural şi să îl aranjez cu peria rotativă Rowenta CF9320, cu care obţin cele mai frumoase bucle şi cel mai strălucitor păr. Modelul periei mele este un model vechi, dar care îşi face treaba. Modul în care îl usuc este inspirat de la Ştefana din acest clip.

După fiecare spălare am grijă de părul meu aplicând un ulei. Preferatul meu este Black Seed Oil de la Kardashian Beauty, care acum se găseşte ca CHI în Douglas. Mi se pare că oricât de mult ulei din acesta aş pune, tot nu mi se încarcă părul.

Pentru că am multă grijă de el, nu îl agresez când e ud cu prosopul sau cu peria şi folosesc produse de styling de calitate este nevoie să mă tund doar de 2 ori pe an. V-am povestit aventurile mele cu tunsul pe blog, aici găsiţi articolul.

Voi ce produse pentru îngrijirea părului folosiţi? Sunt curioasă în mod special de perii, simt că ar fi unele mai calitative pe piaţă. Aş încerca şi lucruri noi.

2 thoughts on “5 produse preferate pentru îngrijirea părului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *