Cred că cel puţin o dată în viaţă vi s-a întâmplat să doriţi să transmiteţi un mesaj cuiva, care apoi să se autodistrugă şi să nu mai existe urmă de el. Facebook s-a gândit şi la asta. 

Deşiiiii.. ideea nu e întru totul a lor, pentru că deja am văzut această funcţionalitate la Telegram (aplicaţie de messaging super complexă, cu versiuni pentru orice fel de platformă, despre care v-am povestit un pic şi aici, în aplicaţiile mobile preferate).

Ce trebuie să faceţi pentru a avea discuţii secrete?

Vreau să preciz că această funcţionalitate este deocamdată doar pe versiunile mobile de Facebook Messenger şi este posibil ca aceasta să nu apară în acest moment la toată lumea. Trebuie să mai aşteptaţi un pic, încă este în teste, dar am zis să vă ţin la curent cu ultimele noutăţi, cum am făcut şi când au apărut setările de aspect la aceeaşi aplicaţie (v-am povestit aici) sau când au apărut Facebook Reactions

Varianta 1: 

Când apăsaţi pe +-ul de a începe o nouă conversaţie –  în dreapta sus veţi vedea un switch. Acest switch vă va permite să creaţi o discuţie secretă. Culoarea chat-ului se va schimba în negru pentru a marca această modificare.

screenshot_20160927-001438

Varianta 2:

Când sunteţi într-o conversaţie cu cineva în dreapta sus aveţi un care vă deschide detaliile şi setările acelei conversaţii. În acel meniu veţi găsi Secret Conversation.

screenshot_20160927-001655

 

Cam aşa arată un Secret Chat. Fix dreasupra butonului de like puteţi seta în cât timp să dispară mesajul din momentul în care persoana cu care vorbiţi a văzut mesajul. Aveţi opţiuni diverse: de câteva secunde, câteva ore sau o zi.

screenshot_20160927-001714

 

Vreau să vă precizez un mic amănunt. Facebook încă nu a luat în considerare ceva, ceva care cei de la Telegram au rezolvat cât de cât. Persoana cu care vorbiţi poate să facă lejer poze la conversaţia voastră.  Partea faină la Telegram este că dacă X-ulescu bagă screenshot, voi sunteţi anunţaţi şi măcar vă opriţi.

Ce ziceţi? Are sens această funcţionalitate?

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

3 thoughts on “Facebook – conversaţii secrete? #news”

  1. aha ha :))) are sens pentru amante si amanti 😛 altfel ce ??? aa ..poate pentru serviciile secrete …dar cum tehnologia este cu dus si intors , ma gandesc ca „un trace ” tot ramane undeva din autodistrugerea aia , .. si un IT- ist destept , specialist in reverse engineering ii va da de capat daca vrea . sau nu ??? nu stiu :))

      1. pai in cazu asta …daca esti vizat ..oricum hackerii ti-o iau inainte :))) io sunt paranoia la astea , ..nu transmit IBAN sau parole sau chestii f. importante prin mesaje de genu asta :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *