Ştiu că poate sunt „late to the party”, dar poate sunteţi curioşi ce părere am eu despre camera telefonului Samsung Galaxy S9.

Sunt pasionată de fotografie. Am făcut şi un curs şi am şi acreditare de fotograf. Îmi place să fac poze foarte mult şi îmi place să le şi editez. O perioadă am avut şi aparat foto profesional, o groază de obiective şi muuulte accesorii. După un timp mi-am dat seama că a fost o investiţie proastă pentru mine, pentru că nu aveam de gând să fac meserie din asta, iar în călătorii de obicei jumătate din bagaj reprezenta aparatul foto şi obiectivele lui.

Deşi deţin o cameră compactă destul de bunicică, îmi place să am la mine mereu ceva cu care să fac poze bune. Şi aici mă refer la telefonul mobil. Când decid ce smartphone să îmi cumpăr, primul lucru care mă interesează este camera. De aceea, de cele mai multe ori când îmi schimb telefonul nu este pentru că s-a stricat (am foarte mare grijă de obiectele personale în general), ci pentru că am aflat de un telefon cu o cameră mai bună decât cea a telefonului meu sau cea a telefonului meu nu mă mai mulţumeşte.

Telefonul meu de toate zilele este un Samsung Galaxy S7 Edge. Sunt foarte mulţumită de camera lui, net superioară telefonului avut înainte, un HTC Desire Eye, după care am fost înnebunită pentru că făcea nişte poze foarte bune cu camera frontală.

După ce am fost la lansarea noului Samsung Galaxy (despre care v-am povestit şi pe blog aici), mi-am dorit foarte mult să mă joc şi eu cu un S9. Am avut ocazia să testez pentru două săptămâni un telefon Samsung Galaxy S9 şi iată că revin cu părerile mele despre el în general, dar şi cu mai multe detalii despre cameră.

Samsung Galaxy S9 mi se pare uşor de ţinut în mână şi foarte frumuşel, chiar mai frumuşel decât telefonul meu actual. Ca şi versiune de Android nu am văzut îmbunătăţiri vizibile (Samsung Galaxy S9 a venit cu Android Oreo, pe când Samsung Galaxy S7 Edge are încă Nougat).

Ce mi-a plăcut foarte mult la ultimul Galaxy din seria S este posibilitatea de a seta apertura la lentilă. Aceasta se poate modifica între valorile f/2.4 şi f/1.5, ceea ce înseamnă că poate face poze foarte bune atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, când poate nu este lumină suficientă.

Eu personal am vrut foarte mult să testez funcţia de blurare a background-ului. Am testat-o pe diverse şi pot spune că este destul de bună, dar nu perfectă. Am să las un link către Google Drive unde puteţi vedea pozele la calitate maximă. În poza cu acel câine alb se poate observa că funcţia de blurare a backgroundului a dat mare fail. Dar puteţi vedea şi poze foarte reuşite făcute cu exact aceeaşi funcţie.

Funcţia Auto este destul de bună, nu distorsionează culorile, ceea ce este un mare plus, pentru că un telefon mai vechi de al meu avea tendinţa de a exagera la culorile puternice şi pierdeam foarte mult timp să le editez.

Funcţia de super slow motion poate fi foarte distractivă la o petrecere de exemplu. Eu am folosit-o pentru a face un film în slow motion cu părul în vânt. Am postat-o la un moment dat pe instagram la instastories. 🙂

Tot în folder veţi găsi şi poze făcute la festivalul Spotlight, unde am avut ocazia să testez calitatea pozelor pe întuneric, dar şi a calităţii video.

Per total Samsung Galaxy S9 face poze foarte bune şi mi se pare un telefon bun de avut dacă sunteţi pasionaţi de fotografie sau dacă vreţi să nu mai căraţi după voi un aparat foto în concediu. Personal mi se pare că face poze chiar mai bune decât anumite camere foto compacte.

Dacă vreţi să îl cumpăraţi să ştiţi că se găseşte la eMag, orange sau evoMag.

Mai multe detalii tehnice găsiţi pe gsmarena.

Pe curând!

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *