Poate o să ziceţi că sunt nebună că scriu articole despre protecţia solară când efectiv iarna bate la uşă. V-am mai povestit pe blog de multe ori, chiar am avut şi un articol dedicat, despre cât de importantă este protecţia solară indiferent de anotimp.

Produsele The Ordinary (plus alte firme ce au în portofoliul lor sticluţe cu acizi exfolianţi la preţuri foarte mici) au început să fie tot mai populare în ultimii ani şi am rămas şocată de cât de puţină lume se informează la modul corect de folosire al acestora. Un nou trend sunt şi produsele cu retinol. Atât folosirea de exfolianţi chimici, cât şi a produselor cu retinol sau alţi derivaţi de vitamina A necesită folosirea zilnică a unei creme cu factor de protecţie!

În acest articol am decis să vă povestesc despre cele 5 cele mai iubite SPF-uri pentru ten. Am încercat extrem de multe variante, unele lăsau o urmă fantomatică şi arătam de parcă urmează să leşin în câteva secunde, alte mă făceau să arăt ca un personaj din Twilight în lumina soarelui, iar altele mi-au blocat porii şi m-am trezit cu minunăţii pe faţă.

Pe locul 1 se află SVR Sun Secure Blur SPF 50, un SPF spumos, uşor de aplicat. Blurează într-adevăr porii şi tenul arată mai bine per total. Ce nu îmi place? Că are parfum, dar este aproape insesizabil. Ambalajul este şi el un mic horror, pe final devine tot mai greu de scos produsul din tub. Pe parcursul zilei nu începe să îmi lucească tenul, iar fondul de ten aplicat peste arată foarte bine. Are 50 ml.

Unde se găseşte: eMag şi în farmacii

Pe locul 2 se află Paula’s Choice Resist Anti-Aging Skin Restoring Moisturiser SPF 50, un produs descoperit recent, după ce am încercat câteva variante de la ei. Din ce am încercat acesta mi se pare foarte potrivit pentru mine în sezonul mai rece, este hidratant, nu are ingrediente nepotrivite, nu miroase (nu are nici parfum) şi nici nu mi-a cauzat vreo iritaţie. Conţine antioxidanți, niacinamide, unt de shea și vitamine şi are 60 ml.

Unde se găseşte: site-ul Paula’s Choice

Pe locul 3 se află The Body Shop loţiune pentru ten FPS 30  cu vitamina E. Este un produs care din păcate are şi el parfum. Mie nu mi-a făcut rău, se aplică foarte uşor şi pot spune că tenul meu chiar s-a simţit hidratat în perioada în care îl foloseam.  Conţine şi acid hialuronic şi are 50 ml.

Unde se găseşte: site-ul The Body Shop şi în magazinele fizice The Body Shop

Pe locul 4 şi 5 se află două produse La Roche Posay. Primul este La Roche Posay Shaka Fluid, varianta necolorată, din gama Anthelios. Este genul acela de SPF pe care nu îl simţi pe ten, intră repede în piele, dar toate aceste lucruri întâmplându-se pentru că, din păcate, conţine alcool. Este rezistentă la apă, la nisip şi transpiraţie. Este un SPF mai degrabă pentru perioada verii în cazul meu, în sezonul rece simt că îmi usucă tenul dacă îl folosesc zilnic.  Vine într-un recipient foarte practic şi micuţ şi are 50 ml.

Unde se găseşte: notino şi în farmacii

Pe ultimul loc este un produs care vara nu îmi lipseşte din geantă, este un produs despre care v-am mai povestit pe blog şi aici. Este vorba despre La Roche Posay Anthelios – Invisible Face Mist Anti-Shine, un SPF sub formă de spray, numai bun de reaplicat pe timpul zilei.

Unde se găseşte: notino şi în farmacii

Care sunt produsele voastre preferate cu SPF pentru ten?

Pe curând!

hug

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *