World of Instagram a ajuns un eveniment pe care nu îmi doresc să îl ratez.

Ediţia cu numărul 9 a fost poate cea mai frumoasă de până acum. Laura, „mămica” acestui eveniment, pregătise pentru noi o super locaţie la Restaurantul Diplomat, în grădină, unde absolut totul era instagramabil. Din păcate vremea nu a fost de partea noastră şi a trebuit să ne mutăm în interior.

Nu a contat, pentru că toate informaţiile primite de la speakerii prezenţi au fost foarte utile. L-am cunoscut pe @goguci, care este un om genial pe partea de editare foto şi m-am bucurat să văd cât de down to earth sunt Sânziana Negru şi Laura Muşuroaea, două persoane pe care le urmăresc cu drag online.  Toţi ne-au prezentat din trucurile lor pentru Instagram şi au vorbit deschis despre tot ce fac ei pe această platformă, cum au început şi cum am ajuns unde sunt acum.

Unul din sponsorii acestei ediţii a fost Napolact care a avut un concurs pentru participanţi. Premiul? O excursie la fabrica Napolact din Cluj. M-am super entuziasmat şi m-am pus pe pregătit fotografia cu un produs lăptos chiar din ziua în care am aflat de concurs. Primele zile am făcut brainstorming intens, dar apoi am decis că cel mai bine pot surprinde un lucru care chiar îl fac, cu un produs pe care chiar îl consum. Ce mi-a ieşit puteţi vedea în highlights pe instastories, alături de tot ce am făcut la Cluj (pentru că da, am câştigat), sub #NapolactBIO.

Am plecat spre Cluj vineri, 5 iulie şi am zburat pentru prima oară la noi în ţară. Am rămas suprinsă de cât de repede am ajuns: doar 45 de minute Bucureşti-Cluj.

Toată nebunia de #BIOpebune a început cu o vizită la Lactobar-ul din Cluj, unde am putut să observ cât de multe produse se află în producţia celor de la Napolact. Ar fi frumos să se deschidă un astfel de magazino-restaurant şi la noi în Bucureşti, căci tare bun a fost sandwish-ul cu 3 tipuri de brânză şi iaurtul cu bomboane. Tot acolo m-am pozat şi cu laptele meu preferat.

https://www.instagram.com/p/Bzida6qo8KU/

Apoi oprirea numărul 2 a fost la fabrica Napolact, unde am putut observa cum se face telemeaua şi ne-am uitat şi la modul de ambalare al laptelui BIO, cel la cutie. În toate procesele observate am remarcat că nu sunt foarte mulţi angajaţi, ci mulţi roboţi care îi ajută la treburile mai grele. La final am degustat toate sortimentele lor BIO. Eu eram mare fană iaurt de băut simplu. Mi-am dat seama că şi cel cu fructe e delicios. Iar iaurtul de băut light este exact ce trebuie. Am descoperit şi o telemea care îmi place (cea de Huedin), eu fiind foarte pretenţioasă la acest lactat: nu trebuie să fie sfărâmicios, nici prea sărat, nici prea puţin sărat etc.

Ce am învăţat?

Iaurtul cu fructe chiar are fructe! Recunosc, nu am citit niciodată eticheta unui iaurt, dar se pare ca unele „pot conţine urme de fructe” şi cam atât.  O altă informaţie pe care nu o ştiam este că noul ambalaj de la telemeaua Napolact se poate resigila.

Toată lumea de la fabrică a fost super amabilă, ne-au răspuns la toate întrebările. Eu eram curioasă de toată treaba asta cu BIO, e pe bune sau nu?

Pentru a putea vinde produse bio care chiar poartă eticheta corespunzătoare, producătorii trebuie să treacă printr-un proces foarte strict şi să parcurgă o perioadă de conversie de minimum 2 ani, respectând pe tot parcursul acesteia regulile din legislaţie. Sunt inspectaţi periodic pentru a  verifica producţia, dacă este în conformitate cu prevederile legislaţiei.

Am văzut telemeaua, am văzut şi laptele.. şi.. de unde vine?

Tot laptele folosit de produsele Napolact provine din Ardeal. Pe lângă fabrica de la Cluj vizitată de noi se pare că mai este una şi în Târgu Mureş, pe care tare mult mi-aş dori să o vizitez!

În ziua a doua am avut ocazia să mergem la una din fermele partenere Napolact. Oamenii de acolo au fost cele mai bune gazde, ne-au aşteptat cu o grămadă de bunătăţi „ca la ţară”. Am văzut văcuţele la pajişte, le-am văzut şi în grajd. Mi s-a părut super drăguţ că atunci când sunt mulse văcuţele ascultă muzică populară. 😀

Cu toată experienţa asta mi s-a confirmat că fac o alegere bună când consum produse Napolact.

Mi-am amintit cu drag de copilărie, de vremurile petrecute la ţară şi mi s-a făcut dor. A fost o experienţă superbă, pe care aş repeta-o oricând, m-am rupt de Bucureşti, de stres, de muncă şi am putut să mă relaxez. Neapărat să intraţi pe Instagram-ul meu şi să vă uitaţi la Highlights.

Mulţumesc World of Instagram că m-aţi ales! Iar vouă, cititorii mei, vă recomand să mergeţi la World of Instagram şi să participaţi la concursurile lor, chiar a fost mi-nu-nat!

hug

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *