Îmi place să fiu la curent cu tot ce apare nou. Îmi place să testez lucruri interesante. Aşa că atunci când a apărut şi în România Revolut nu am mai stat pe gânduri şi mi-am făcut şi eu cont.

Ce este Revolut?

Revolut este o alternativă bancară digitală. Înregistrarea durează câteva minute şi poţi avea rapid un cont curent, accesibil de pe aplicaţia mobilă, foarte la îndemână. Poţi face plăţi online rapid în orice bancnotă, la un curs valutar foarte bun, fără comisioane. De asemenea, îţi poţi monitoriza uşor cheltuielile, aplicaţia fiind dotată  cu tot felul de funcţionalităţi de analytics şi bugetare.

Am vrut cont Revolut din mai multe motive pe care m-am decis să le împărtăşesc aici, mai ales că unii dintre voi m-aţi întrebat în privat care e treaba cu asta şi mi-aţi cerut detalii.

Oh well, un cont Revolut puteţi să nici nu îl simţiţi că îl aveţi şi totuşi să fie foarte util. Mie mi-a simplificat viaţa pe partea financiară şi am să vă explic cum.

În primul rând, culmea, mi-a simplificat viaţa la birou. La prânz obişnuim să ne comandăm mâncare în grup. Revolut permite transferul de bani foarte rapid între membrii, folosind doar numărul de telefon. În pagina de „Payments” am acces instant la toţi cunoscuţii mei care au cont Revolut şi le pot trimite (sau cere!) bani. Ei primesc notificare când au primit banii şi aşa economisim foarte mult timp. Nu ştiu cum sunteţi voi, dar în afară de plata întreţinerii şi al covrigului de la colţ pe care îl mai mănânc dimineaţa, folosesc mereu cardul. Poţi ataşa fiecărei plăţi şi un gif reprezentativ. Sunt o grămadă de gif-uri care fac tranzacţia mult mai amuzantă.

În perioada în care m-am ocupat de zilele de naştere ale oameniilor din birou, Revolut iar a fost util, colegii mei alegând foarte des această variantă de a-şi plăti datoriile.

Contul Revolut m-a ajutat foarte mult şi la comenzile online pe site-uri din afara României. Banca la care am în acest moment card nu ia comision la plăţi în alte monede, dar are un curs valutar horror. Acum de fiecare dată aleg să plătesc cu Revolut, iar dacă plătesc eu şi mai cumpăr şi cu alte persoane, am opţiunea să împart factura direct din aplicaţie.

O altă parte super utilă la Revolut, mai ales dacă urmează să faceţi tranzacţii în alte monede este să vă setaţi alerte pe care să le primiţi când un curs valutar ajunge la o valoare pe care vi-o doriţi sau chiar să vă facă automat o conversie de o anumită sumă, la un anumit curs valutar, când acesta din urmă este la o valoare avantajoasă. Bineînţeles, aveţi şi posibilitatea de a vă converti bani în diverse monede, dacă sunteţi vrăjitori şi ştiţi cum o să fluctueze cursurile.

Puteţi să folosiţi contul Revolut doar virtual , cum am făcut şi eu o bună perioadă de timp, până mi-am comandat cardul fizic. Vă puteţi crea şi carduri virtuale care se distrug după o utilizare, o funcţionalitate foarte utilă dacă urmează să faceţi o comandă pe un site mai dubios (*doar cu un cont Metal).

La cardurile fizice aveţi o grămadă de setări pe care le puteţi face direct din aplicaţie fără să fie nevoie să sunaţi undeva. Era cât pe-aci să nu îmi pot folosi cardul în Egipt, deoarece Revolut are un nivel de securitate bazat pe locaţie, iar eu nu aveam pornit internetul în permanenţă să poată verifica serverul lor unde este telefonul meu şi să compare cu locul de unde se încearcă o plată. Am avut grijă să o dezactivez înainte de plecare şi nu am avut nicio problemă. Şi da, am folosit cardul Revolut în Egipt, am avut un curs valutar foarte bun şi totul a decurs perfect! Şi nu l-am folosit oriunde, ci la singurul Mc Donald’s văzut în toată ţara!

Pe lângă securitatea bazată pe locaţie, se mai poate dezactiva şi banda magnetică, dar şi contactless-ul, dar nu numai.

Nu am folosit cardul pentru a retrage bani de pe el, nici nu am de gând, dar se poate, cu anumite limite. Nu m-a dat pe spate nici funcţionalitatea prin care Revolut îţi împarte cheltuielile pe categorii (sănătate, mâncare, călătorii), pentru că nu folosesc exclusiv cardul lor, dar pentru mulţi dintre voi poate fi utilă.

Există şi funcţia „Vault”, prin care puteţi începe să economisiţi bani. Revolut va rotunji fiecare tranzacţie pe care o faceţi, iar diferenţa va fi transferată în acest seif, la final având o puşculiţă virtuală, numai bună de spart  pe un concediu sau pe un obiect pe care vi-l doriţi mult. Eu nu o folosesc, dar ştiu mulţi oameni care o consideră utilă.

Nu plătesc niciun comision pentru a-mi transfera bani pe Revolut din contul meu ING, pe care am şi salariul. Am contul standard, la care efectiv nu plătesc nimic. Există bineînţeles şi variante cu plată (Metal şi Premium), cu o grămadă de beneficii (inclusiv asigurări de călătorii sau chiar bani înapoi la tranzacţii), pe care le găsiţi aici.

Vă puteţi comanda cardul Revolut gratuit, folosind acest link.

Sper că v-a ajutat părerea unei dependente de cumpărături online. Eu cred că merită contul Revolut şi ar fi păcat să nu îl încercaţi şi voi. Aplicaţia mobilă este disponibilă atât pe iOS, cât şi pe Android.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *