Nu am avut niciodată vreo obsesie cu gențile. Nu am o colecție. Mereu am fost de părere că cel mai bine este să ai câteva modele de calitate, care să se potrivească cu mai multe ținute.

Consider că trebuie să ai genți de diferite dimensiuni și pentru diferite ocazii, dar să nu ajungi să ai peste 2 alternative când pleci undeva. Mai ales dacă ești o persoană indecisă, așa ca mine.

Recunosc, îmi fug și mie ochii prin magazine și am cumpărat genți și rucsacuri care s-au menținut în stare bună o vreme scurtă. Dar lucrurile care au rezistat cel mai bine, în cazul meu cel puțin, au fost gențile de piele.

Dețin 2 genți și 1 rucsac de piele, pe care le port mereu și arată ca noi. Aleg să-mi cumpăr produse din piele naturală pentru că rezistă mai bine în timp. Tot ce am avut din piele ecologică a ajuns să se cojească în timp. 

Îmi doream o geantă mai serioasă, mai elegantă și totuși pe gustul meu. Să fie mai mică, să nu fiu tentată să iau toată casa cu mine când plec pe undeva. 

Modelul pe care l-am ales este de pe site-ul Manier.ro și face subiectul articolului de astăzi. Mixul de culori ales inițial (roșu cu negru) nu mai era în stoc și am mers pe o varianta chiar mai chill pentru mine, bleumarin cu maro, o variantă mult mai ușor de accesorizat cu hainele din garderoba mea. Au o gamă mare de gentute si plicuri negre, în culori mai închise.

A trecut aproape o lună de când se află în posesia mea și iată și părerile mele:

 • Geanta este într-adevăr din piele naturală. Miroase a piele. Nu știu cum sunteți voi, dar eu ador mirosul de piele!  A venit într-un săculeț pe care l-am păstrat pentru depozitare. În săculeț se mai afla și factura, alături de certificatul de garanție și de instrucțiunile de utilizare și întreținere a genții. Este fabricată în Italia, apoi importată și distribuită de Manier.ro, un site din Iași.
 • Sistemul de închidere este perfect pentru persoanele care uită să își tragă fermoarul la geantă. Mi se pare și chic. Pe o parte se închide cu o clamă magnetică, iar pe cealaltă parte cu un „nasture”, tot magnetic. Pe lângă acest sistem magnetic, are, bineînțeles, și fermoar. Mă simt în siguranță când port această geantă.
 • Are un buzunar mic în spate, util pentru lucrurile pe care vreau să le accesez mai rapid, dar și încă unul mic pentru compartimentare în interior.
 • Cureaua este reglabilă, un lucru minunat pentru persoanele micuțe, ca mine.
 • Materialul este rigid, gentuța nu își iese din forma inițială.
 • Geanta este foarte încăpătoare pentru dimensiunile pe care le are. La cei 23 cm pe lungime,  mi-au încăput portofelul, o sacoșă de pânză, telefonul, cât și un mic portfard, toate fiind ușor accesibile.
 • Am purtat-o destul de des și încă arată ca nouă! Se văd semne de uzură la clama de la sistemul de închidere, dar în rest pielea este impecabilă, nu s-a zgâriat.

Manier dispune de o gamă variată de genți, pentru toate gusturile, pe toate dimensiunile. Pot spune lejer că de pe acest site îmi pot cumpăra atât mie și prietenelor mele, cât și mamei și bunicii mele câte o geantă. Și nu m-aș opri aici. Să știți că au și genți pentru bărbați, cât și rucsacuri.  Și este primul site unde văd că au chiar și genți de voiaj din piele.

Dacă sunteți în căutare de un cadou, Manier comercializează și portofele și curele de piele, și la fel, au o grămadă de modele. Știu ce o să îmi comand probabil destul de curând: un port card!

Recomand Manier.ro din următoarele motive:

 • Gențile chiar sunt de piele naturală. Nu vreți să știți câte site-uri încearcă să vă ia banii pe niște produse marketate ca fiind din piele naturală și de fapt sunt din piele ecologică. Mare atenție la acest aspect în general.
 • Geanta arată exact ca în pozele de pe site. Nu cred că sunt singura care și-a cumpărat ceva online și a trebuit să returneze produsul pentru că nu corespundea cu descrierea de pe site. Descrierea de pe site conține toate informațiile necesare pentru o experiență online cum trebuie, iar culorile prezentate în poze sunt cele reale.
 • Livrează extrem de rapid (în cazul meu a fost vorba de o zi, chiar înainte de Crăciun). În toată aglomerația aceea la curieri, chiar înainte de sărbători, geanta mea a ajuns exact în timpul estimat de ei. Din păcate livrează doar pe teritoriul României, iar transportul este gratuit pentru comenzi mai mari de 200 lei și nu au magazin fizic.
 • Prețul mi se pare cel corect. Geanta prezentată în acest articol costă 190 lei. Eu zic că este un preț super bun pentru o geantă din piele naturală, de calitate.

În acest moment au și ceva reduceri pe site, eu zic să mergeți să aruncați o privire. Dacă vă place modelul ales de mine, îl găsiți aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *