Nu beau cafea zilnic.  Nu am crezut că pandemia mă va face băutoare de cafea. Sunt mândră de mine că totuşi nu am devenit dependentă şi că pot funcţiona şi fără cafea.

Am căutat multă vreme o cafea care să îmi placă, să aibă un gust bun, să nu fie amară şi să aibă nevoie doar de lapte. Îmi doream să pot bea o cafea fără să simt nevoia de a pune tone de zahăr.

Am încercat iniţial să beau cafea de la un expressor clasic, care să îmi macine boabe şi să facă spumă. Aşa că am achiziţionat un expressor uriaş care să facă lucrurile astea. Ocupa o gramadă de spaţiu pe blatul din bucătărie şi simţeam că nu il folosesc la capacitate maximă, tocmai pentru că nu îl porneam zilnic. În plus, mă plictiseam rapid de sortimentul de boabe de cafea şi aşteptam cu nerăbdare să încep un nou pachet. Am căutat alternative, ceva mai micuţ, care să meargă pentru o persoană care bea rar cafea, dar care când bea vrea, să se bucure la maxim.

După un research corespunzător am ajuns să cumpăr un Nespresso Citiz & Milk. Este un expressor minunat, în fiecare zi pot bea un altfel de cafea şi spre suprinderea mea foarte multe firme producătoare de cafea au sortimente compatibile cu aparatele Nespresso.

Pentru spumă aleg lapte cât mai gras, pentru o spumă cât mai densă. Preferatul meu este cel de la Covalact, varianta BIO, de 3.7% grăsime. Acesta provine de la producători certificaţi ecologic. Ştiţi expresia cu „prea bun, prea ca la ţară”, nu?

 

În cazul în care îmi doresc eu sau vreun musafir cafea mai dulce, aleg să adaug puţin sirop de agave de la DM.

Şi gata, cafeaua perfectă este pregătită pentru savurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *