Revin astăzi cu un articol nou, beauty-related, dar care cred că este util tuturor celor care au probleme cu acneea.

Nu ştiu exact ce a declanşat la mine acneea, dar o am şi nu îmi place deloc.  Dacă îmi apare un coş.. după el vine întreaga familie. Nu pot să fiu cuminte, aşa că am grijă să le gâdil şi să îmi chinui tenul până las în urmă iritaţii şi uneori sânge.

Înainte de a trece efectiv la a vă înşira ce funcţionează pentru mine trebuie să vă spun câteva cuvinte despre tenul meu: el este un ten uscat cu tendinţe acneice şi de îngrăşare în zona T (frunte, nas.. şi uneori bărbie).

Gelul de curăţare La Roche Posay Effaclar

Deşi poate vi se pare o aberaţie – toată lumea trebuie să îşi cureţe tenul – machiat sau nemachiat! Pe stradă este incredibil de mult praf care se aşează pe faţa noastră şi care abia aşteaptă să îşi facă locuinţă în porii noştri, ca apoi să ne trezim cu faţa bombordată de acnee.  Am încercat o multitudine de geluri/spume/creme de curăţare, dar mereu mă întorc la Effaclar de la La Roche Posay. Pentru că am grijă să îmi hidratez tenul, nu am avut probleme cu uscarea excesivă a pielii. Curăţă foarte bine, are un miros plăcut, iar varianta de 400 de ml are şi pompiţă, care uşurează mult procesul de dozare a cantităţii pe care trebuie să o folosiţi.

Tonerul cu Tea Tree de la The Body Shop

Acum câteva luni am avut serumul cu Tea Tree de la The Body Shop. Raportul cantitate/preţ nu mi-a plăcut şi nu mi l-am mai achiziţionat. Imediat după am observat cât de mult îmi lipseşte, mai ales că iniţial am avut impresia că nu face ceva pentru mine. Recent a fost ofertă la The Body Shop (50% la al doilea produs cumpărat), am corupt o prietenă şi ne-am achiziţionat câte un toner din gama Tea Tree, unde raportul mai sus menţionat este perfect. Face treabă bună până acum, se simte că nu este la fel de concentrat ca şi serumul. Mirosul este cel clasic de arbore de ceai, uşor înţepător.  Preţul este de 48 de lei pentru 400 de ml. Afacere, nu?

Tratamentul local Ivatherm Ivapur No Imperfection

Dacă simt că un monstru încearcă să îşi facă apariţia, aplic seara doar pe el acest tratament şi până dimineaţă nu mai există urmă de el. Dacă cumva ratez momentul dinaintea furtunii, vindecarea durează 2-3 zile. Produsul este folosit cu succes şi de prietenul meu. Aplicatorul este foarte fain, dintr-un fel de cauciuc. Din păcate s-a terminat 🙁

Produsul conţine:

  • Phycosaccharide ACG (extract de alge) reduce inflamaţia şi secreţia de sebum, inhibă dezvoltarea bacteriilor, stimulează mecanismul de vindecare şi reduce senzaţia de durere
  • Niacinamide (Vitamina B3) exfoliază delicat şi are efect calmant asupra pielii
  • Trehalose este o zaharidă care protejează fribroblastii împotriva deshidratării, menţinând stratul fosfolipidic al pielii
  • Acidul Hialuronic este un puternic activ de hidratare
  • Glicerina are rol hidratant
  • Apa Termala Herculane are efect calmant şi cicatrizant

Masca de noapte The Body Shop cu Tea Tree

Masca aceasta este una dintre cele mai funny pe care le-am încercat, are o textură foarte bouncy şi interesantă. O folosesc de 2 ori pe săptămână. Se aplică seara şi se lasă pe ten până dimineaţa. În mod normal am fruntea foarte uleioasă când mă trezesc, dar când folosesc acestă mască, sebumul este reglat, iar acneea este sub control . Se absoarbe foarte repede în piele, eu aplic o cantitate cu foarte puţin mai mare faţă de cantitatea de cremă de faţă. Este practic ultimul pas din rutina mea de îngrijire de seara. Nu o aplic in fiecare seara, ci de maxim 2 ori pe saptamana.  Mirosul este foarte relaxant pentru mine, acelaşi de arbore de ceai, ca întreaga gamă Tea Tree de la The Body Shop.

https://www.instagram.com/p/BaizZxejygl/?taken-by=crisplusina

 

Voi ce folosiţi pentru a trata acneea?

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

 

2 thoughts on “Cum îmi ţin acneea sub control?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *