Azi este ziua mea. Am îmbătrânit. Ultimul an a fost atât de plin de evenimente, nici nu ştiu cum am făcut atâtea într-un timp atât de scurt. Am avut parte de multe lecţii de viaţă, din care am învăţat foarte multe.

Am strâns câteva lucruri de care aş vrea să mă ţin. Să le respect şi să nu le mai uit. Le împărtăşesc şi cu voi..

 • Oamenii merită o a două şansă. Dar nu şi o a treia. S-a întâmplat să îmi fac impresii greşite despre diferite persoane. Iert uşor şi toate persoanele au primit a doua şansă. Unele au meritat, altele nu. Pentru că dacă deja te-au călcat în picioare de două ori, o vor face şi a treia oară. În ultimul an am cunoscut nişte oameni minunaţi, cu care sigur voi păstra o prietenie lungă. Am întărit alte prietenii, tocmai pentru am acordat a doua şansă. Ştiu cât de important este şansa asta, recunosc, am avut şi eu nevoie de ea de câteva ori.. şi sunt recunoscătoare că am primit-o. Suntem oameni, facem greşeli, e ok să mai şi iertăm. Încă aştept a doua şansă..
 • Nu regreta nimic. Nicio acţiune pe care ai făcut-o. Niciodată. (Note to self: Trebuie să îmi repet asta mai des). A fost una din cele mai importante lecţii pe care le-am învăţat. Gândeşte-te că atunci când ai făcut un lucru, l-ai făcut pentru că ai vrut tu atunci. Poate acum nu mai vrei acelaşi lucru, dar nu contează. La un moment dat ai vrut să faci asta şi..
 • Fă totul pentru tine şi nu fă nimic din obligaţie. Nu datorezi nimic nimănui. Dacă regreţi lucruri şi îţi spui că ai făcut-o pentru x..nu e ok. Tot ce faci trebuie să fie că ai vrut tu. Deci…
 • Fii independent/ă. Trebuie să te descurci singur. Să ştii să schimbi un bec, să ştii ce are maşina ta când nu porneşte, să speli vasele cum trebuie şi să îţi calci hainele. Să ştii să dai cu aspiratorul, să ştii să îţi reinstalezi sistemul de operare. Ca băiat, să ştii şi chestii de fată şi invers. Puţin din fiecare. Să ştii să foloseşti internetul…marea sursă de informaţii.
 • Iubeşte. Mult. Dar nu pe oricine. Am citit pe undeva că iubirea şi fericirea sunt acelaşi lucru şi vin la pachet. Am descoperit că aşa e. Iubesc şi sunt fericită. Dar nu risipi asta pe oricine. Iubeşte persoane care ştii că nu o să te facă să suferi.
 • Fii de treabă. Ajută-i pe ceilalţi. Împărtăşeşte cunoştiinţele tale. O să te simţi bine după. Promit.
 • Zâmbeşte. Un exerciţiu pe care îl făceam zilnic, dar pe care l-am cam uitat în ultima perioadă, era hightlight of the day. În fiecare seară, înainte de culcare, mă gândeam la lucrurile bune din ziua respectivă. Ajută mult. Zâmbet instant. Îţi recomand exerciţiul ăsta cu cea mai mare căldură.
 • Fă mişcare. Dansează în faţa oglinzii de dimineaţă cât te pregăteşti, dă din fund cât te speli pe dinţi, mergi pe jos cât poţi de mult. Urcă pe scări, renunţă la lifturi. Ia-ţi un abonament la sală. Ţine-te de el. Fii activ. Te vei simţi mult mai bine. Plus că trebuie să dăm jos cumva KFC-ul şi ciocolata aia, nu?
 • Vrei ceva? Obţine ceva-ul. Toţi ne dorim ceva. Unii vor maşini sau bijuterii, alţii un corp perfect, alţii un loc de muncă ok sau alţii îşi doresc pe cineva. Ce ai făcut azi pentru visul tău? Nimic? Ce mai stai? Economiseşte mai mult, nu mai mânca tâmpenii şi fă mişcare, schimbă-ţi jobul sau ieşi din casă. Nu e greu. Poate nu îţi doreşti suficient de mult sau poate eşti leneş. Deci..
 • Nu mai fi leneş/ă. Eu sunt puturoşenia şef. Prefer să mai dau un scroll pe 9gag, decât să îmi fac treaba.  Not ok. Termină ce ai de făcut şi apoi stai ca un boss. Eu personal nu suport presiunea aia.. „am ceva de făcut..dar nu am chef, dar trebuie, dar nu îmi vine”. Şi cu trezitul de dimineaţă am exact aceeaşi problemă. E prea bine sub pătură.
 • Nu lăsa un eveniment nefericit să îţi strice o zi bună.  De multe ori am avut o zi super şi apoi s-a întâmplat ceva nasol şi gata..s-a resetat tot. Încă învăţ chestia asta.. trebuie să ignorăm lucrurile negative.
 • Iubeşte-te. Da. Pe tine. Serios. Ştii cât de awesome eşti? Nu te mai subestima mereu. Suntem toţi buni la ceva, aud prea des.. „nu sunt bun de nimic”. O să salvezi vieţi, codul tău va schimba lumea, ai ajutat firma la care lucrezi să facă bani..ai făcut pe cineva să zâmbească azi.

Sunt încă micuţă, cât un pixel.. şi mai am atât de crescut. Şi de învăţat.

Sper că v-am pus pe gânduri un pic şi că o să vă apucaţi să urmaţi măcar unul din lucrurile din lista mea. 🙂

Dacă v-a plăcut această postare, share it. Ar fi un cadou drăguţ de ziua mea. Mulţumesc! 

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

 

 

 

7 thoughts on “Ce am învăţat până la 24 de ani”

 1. Si batranelele de 29 invata chestii de la tine… mare dreptate ai cu paragraful despre chestiile pe care e bine sa stii sa le faci. Imi amintesc cum am schimbat eu un intrerupator pe fir in facultate, cu telefonul la ureche sa primesc instructiuni.

  1. Doamne Adina, nu stii cum ma bucur la fiecare comentariu al tau! Sunt atat de fericita ca te intorci pe blogul meu 😀
   Batranelele? Ce vorbesti? Inca esti adolescenta la 29 😀

   1. Ma intorc cu drag, de fiecare data, desi nu prea mai sunt cititoare fidela de bloguri, cum eram acum cativa ani.
    Cat priveste varsta, standardele tale sunt relative si influentate, desigur, de recenta adaugare a inca unui 1. Daca-i spun unui pustiulica de 4-5 ani ca am 29 primesc priviri crucise! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *