Îmi doream o pisică de ani de zile. Smotoceam toate pisicile de pe stradă, deținute de apropiați și nu numai. Și anul acesta am făcut pasul. Așa am ajuns să îl am pe Mango, pisoiul portocaliu.

Dacă și voi vă doriți să vă luați o pisică, vin cu acest articol în ajutorul vostru, pentru că până la urmă este încă un suflet la voi în casă de care trebuie să aveți grijă, un animal cu nevoi și pe care veți dori să îl răsfățați.

Sănătate

Mango este un pisoi de pe stradă, deci a venit la pachet cu purici. Am fost la veterinar cu el, atât pentru deparazitarea internă, cât și pentru cea externă. Deparazitarea internă a fost 15 lei (este vorba de o pastilă), iar cea externă a fost în jur de 80 de lei. Prețurile diferă de la un cabinet veterinar la altul. Eu am fost cu el la Multivet, vis-a-vis de Kaufland Vitan și sunt foarte mulțumită de doamna doctor Mirela Georgescu.

De asemenea, o dată pe an o să aibă nevoie și de vaccin (prima oară se fac 2 ture), iar acesta a fost în jur de 70 lei/tură.

Mâncare

Am citit și mi-au spus și alte persoane cu feline acasă că este bine ca bobițele să conțină puține cereale sau deloc.

Mango mănâncă Purizon Kitten cu pui și pește (70 % ingrediente animale
și 30 % fructe și legume) dimineața și la prânz (~24 lei/kg), iar seara mănâncă Hill’s Science Plan Kitten cu pui (~40 lei/kg). Acestea din urmă conțin și cereale.

În momentul de față Mango are 4 luni și mănâncă aproximativ 65g pe zi.

Mâncare umedă primește o dată pe săptămână, poate și mai rar. Caut pliculețe cu cât mai mare cantitate de carne. Mango iubește Animonda vom Feinsten Kitten, cu miel. 6 bucăți costă 14 lei.

Pentru că este încă pisoi, Mango ia și vitamine. Sanal Kitten, 8 lei/40 de pastile.

Când este cuminte și ascultător, primește recompense de la Feringa, Kitten Milky Snacks, 5 lei. Îmi ajung aproximativ 2 luni.

Igienă

Inițial pisoiul a avut “moștenire”, de la salvatoarea lui, o litieră simplă, neacoperită. Doar că Mango se crede excavator, așa că am fost nevoită să îi iau o litieră cu capac, pentru a nu avea nisip în toată casa. Investiția a fost de 120 de lei. Litiera a venit și cu lopețică.

Pentru că Mango se crede și catapultă și ușa de la litieră este ca și cum nu ar fi, pentru a nu pleca în dormitor cu jumătate de nisip pe lăbuțe, i-am luat și un covor. 22 de lei.

Încă nu am găsit nisipul perfect, dar cel de la Ever Clean (aglomerant) pare să fie aproape. Nu miroase deloc, este agreat de pisoi. Singura problemă ar fi prețul (mult mai mare decât alte variante) și faptul că i se lipește de lăbuțe. Iau ce sortiment prind la ofertă, în jur de 6 lei/litru de nisip. În medie, consumă aproximativ 10 litri/lună.

Jucării

Mango deține 2 șoricei de 2 lei (literally), a avut 3 undițe cu pene (din care mai are doar 1 pentru că îi plac foarte mult și le distruge) la 8 lei toate 3, alte 2 undițe la 5 lei bucata (luate din Pepco și Jumbo).

Mai are și un avocado de pluș, 8 lei, din Miniso. Dar nu l-am mai văzut de ceva vreme. Tot la fel de misterios dispăruseră și pernele cu valeriană, dar pe acelea le-am găsit după mirosul de picioare împuțite. Nu le recomand, cel puțin Mango nu pare în vreun fel atras de ele.

I-am luat și un spray cu iarba mâței, pe care l-am aplicat pe sisal. Nu l-am văzut să se comporte ca pisicile drogate de pe net. Nici acela nu știu pe sub care mobilă e, Mango iubește orice recipient care se rostogolește.

Are și un sisal mic (primul lui sisal, primit tot cadou), luat din Jumbo cu 30 de lei. Era suficient, dar am simțit că merită mai mult, așa că i-am luat și un sisal mai mare, cu 2 paturi și șoricei care atârnă, care nu ocupă un loc uriaș în garsonieră. Îi place, deci investiția de 220 de lei a meritat.

Îi place să se uite pe geam, așa că are și un hamac (da, știu, femeie nebună), luat de pe Ebay cu 10 dolari. A venit într-o lună, cu tracking number, la poșta locală.

Pentru vizitele la veterinar, Mango are și un transportator pe care l-a primit cadou. Prețurile am văzut că oscilează între 100 și 200 de lei.

Curând vrem să ieșim pe-afară , așa că am luat un ham de la Pepco. Fun fact: pe bon scria bretele pentru pisoi. 8 lei.

Și tragem o linie. Scoatem din discuție jucăriile/accesoriile pe termen lung.

Avem așa:

  • 65g/zi x 30 zile = ~2kg de mâncare = ~60 lei/
  • 4 porții de mâncare = ~10 lei
  • 10 litri/nisip/ = ~60 lei/
  • recompense și vitamine = ~5 lei/
    Total: 135 lei/lună

Pentru prima voastră comandă pe zooplus aveți un cod de reducere de 10% dând click aici: https://www.zooplus.ro/invitations/Cristina.Nicolae/2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *