Începusem să am dureri mari de cap, să nu mă odihnesc cum trebuie noaptea, să îmi fie greu să urc un etaj. În plus, sforăiam. Făceam deja sport. La recomandarea unui medic ORList de la o clinică privată care mi-a spus că nu am nimic și că doar nu știu eu să respir, am început să fac yoga și exerciții de respirație, poate o să ajute. După ceva timp am refuzat să cred că nu e nimic ne-în regulă și am căutat medici ORLiști la care să merg pentru o a doua opinie.

După ce am obținut o trimitere de la medicul de familie, am căutat un spital de stat și un doctor la care să merg pentru o consultație. La recomandarea mai multor persoane, am ajuns la Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL, profesor doctor Hociotă.

Deși pe site există un număr de telefon pentru programări, nimeni nu răspunde la acesta, iar apelurile se închid după primul minut. Eu am reușit să mă programez online pe 4 martie (atunci au dat drumul programărilor online), iar pe 5 martie deja nu mai exista niciun loc disponibil.

O altă variantă este să mergeți fizic la locație și să încercați o programare direct la recepție, dar este preferabil cât mai la începutul lunii pentru a nu risca să nu prindeți loc.

Deși îmi făcusem o listă cu medicii la care aș vrea să ajung, citind review-uri pe internet, niciunul dintre aceștia nu mai era disponibil pe 4 martie. În final, l-am ales pe domnul doctor Gelu Grosu, despre care nu am găsit mare lucru pe internet, dar toate informațiile găsite au fost pozitive, și am considerat că este alegerea potrivită.

Pe 8 martie am avut programarea. Vă recomand să vă înarmați cu răbdare, pentru că am așteptat aproximativ o oră până când am intrat la consultație. Deși a fost pe fugă, nu am simțit că mi s-au ignorat întrebările, mi s-a explicat clar ce urmează să se întâmple și cum vor decurge lucrurile.

Verdictul a fost simplu: trebuie operație de mucotomie pentru hipertrofia cornetelor nazale. Norocul a fost de partea mea, cineva renunțase la programarea operației, iar luni, pe 11 martie, am avut intervenția.

De obicei, se întâmplă să fii internat cu o zi-două înainte de operație, dar în cazul meu, pentru că era vorba doar de o intervenție asupra cornetelor nazale, lucrurile au mers mai rapid. Operația a durat o oră și a fost sub anestezie totală, o premieră pentru mine. Nu am simțit niciun fel de durere în timpul operației, doar o tonă de emoții înainte și extrem de multă amețeală și oboseală fizică după.

Internarea a fost decentă: mâncarea este puțină, dar bună având în vedere că vorbim de un spital de stat. Asistentele au fost întotdeauna amabile și m-au ajutat de câte ori le-am cerut ajutorul. Cred că spitalul a fost renovat recent — lenjeriile de pat erau noi sau aproape noi, curate, și peste tot în spital era curățenie.

Salonul în care am fost internată era de șase paturi, dintre care cinci erau ocupate. Cred că o să abordez acest subiect într-o postare separată în care aș povesti despre ce ar fi bine să aveți cu voi la spital, dar în mod special recomand, în cazul unei internări la un spital de ORL, să nu uitați să vă luați dopuri de urechi sau căști cu noise cancellation — a fost concert de sforăit cum nu am mai auzit niciodată.

După operație am mai fost internată două zile pentru că s-au format cheaguri de sânge și am sângerat un pic. Miercuri am plecat acasă și am revenit la control de două ori. Totul este foarte bine, respir 4K!

Poate vă întrebați dacă am dat șpagă. Ei bine, nu, și nici nu am simțit nevoia să dau, deși recunosc, eram pregătită cunoscând situația din spitalele din România. Domnul doctor, doamnele asistente și întregul personal al spitalului au fost amabili, s-au comportat exemplar, și nu am nimic de reproșat la adresa lor.

În cazul în care veți alege să mergeți și voi la acest spital, nu uitați că mergeți la un spital de stat și că timpii de așteptare sunt uriași. Pentru fiecare control la care am fost după externare, am așteptat între 30 și 60 de minute.

Recomand acest institut pentru că mi-a rezolvat problema. Dacă și voi aveți probleme cu nasul, nu respirați cum trebuie sau sforăiți noaptea, recomand un consult la ORL. O operație de o oră poate să vă îmbunătățească calitatea vieții enorm.

4 thoughts on “Experiența mea la Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. „Prof. Dr.D.Hociotă””

  1. Buna!un nr de telefon al dlui dr aveti?
    Am incercat 2 luni la rand sa fac prog.telefonic si nu am putut.
    Nu sunt din buc.si as vrea sa merg la sigur..
    Multumesc frumos!

  2. Vai,multumesc pentru experienta ta,pe 25.10 am programare la domnul doctor,am u colesteatom în ureche,aveam emoții dacă este un medic bun.Mulrumeac,sănătate multă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *