Nu m-am gândit că o să scriu despre asta pe blog..

După cum aţi văzut şi voi nu obişnuiesc să vă povestesc foarte multe despre mine pe blog. Consider că anumite lucruri ar trebui să rămână personale. Dar de data aceasta o să vă spun câteva lucruri care consider că v-ar ajuta. Nu vreau să credeţi nici măcar o clipă că mă laud. Este o parte din experienţa mea care cred eu că la sfârşit vă va face să vă daţi seama că şi voi sunteţi nişte oameni extraordinari.

Astăzi o să vorbim despre cariera mea. 🙂

Chiar din clasa a 7 a am ştiut exact ce vreau să devin. Voiam sa fiu informatician. Să lucrez cu calculatoarele. Să nu credeţi că pierdeam vremea şi mă jucam toată ziua. Nu. Făceam site-uri. Aveam un site pe platforma Piczo, un loc unde îmi arătam pasiunile. Era un loc în care puteam să fiu ce vreau eu pentru că nimeni nu ştia cine sunt. Pasiunea mea pentru realizarea de site-uri a crescut şi la un moment dat am ajuns să fac layout-uri pentru alte deţinătoare de site-uri Piczo. Mare lucru nu trebuia să fac. Ele îmi ziceau cu ce vor să fie layout-urile, iar eu practic pierdeam vremea în Photoshop şi Corel. Consideram că mă joc. Concurenţa era mare, toate aveam un contor de vizitatori şi nu ştiam cum să facem să avem cât mai mulţi. Faza asta a murit la un moment dat, lumea s-a plictisit. A urmat liceul. Încă din şcoala generală îmi plăcea matematica şi am descoperit că îmi  place şi mai mult în liceu. Am început să merg şi la olimpiade, dar nu treceam de faza pe Bucureşti.  În clasa a XI a am decis că vreau să urmez Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti. Le-am spus alor mei şi mama nu a fost deloc impresionată. Mi-a spus că programare fac băieţii şi să mă orientez spre ceva mai feminin. Am considerat în acel moment că ar fi poate bine să dau la Medicină, dar odată ce m-am apucat să studiez materia pentru admitere mi-am dat seama că nu e de mine.

893834_10151522537969133_2066172740_o

Am decis într-un final să dau la Facultatea de Matematică şi Informatică. Diriginta mea spunea că eu nu am ce să caut acolo, că sigur nu trec de admitere. Ştiu că nu eram preferata ei, dar cuvintele ei m-au durut. Am luat decizia înţeleaptă şi am continuat cu alegerea mea. Asta vă sfătuiesc şi pe voi să faceţi: dacă ştiţi ce vă place şi cei din jur spun că nu luaţi decizia corectă.. nu îi ascultaţi. Voi ştiţi mai bine cum vă este mai bine.

Am ales să nu dau la altă facultate de rezervă. Ai mei au fost mega panicaţi că nu o să intru. Dar am reuşit să intru, chiar la buget. În facultate am dat bineînţeles peste mentalitatea că fetele sunt praf la programare şi am avut de a face cu profesori care ne trimiteau la cratiţă sau care ne întrebau ce deţinător de cromozom Y ne-a ajutat cu temele. A fost destul de frustrant, dar am avut ocazia să dau de nişte oameni super, care mi-au făcut viaţa mai frumoasă la facultate. Cea mai tare experienţă din facultate a fost să fac parte din asociaţia studenţilor. Vă recomand şi vouă, dacă aveţi ocazia, să faceţi voluntariat! Plecaţi de acolo cu o groază de experienţă şi cu o groază de noi prieteni. Voluntariatul mi-a oferit posibilitatea de manageria un proiect destul de mare şi de a vedea dificultăţile din spatele organizării unui eveniment.

10644683_1041893339173739_787915870754385393_o

Fiind tot timpul la curent cu noutăţile, am avut ocazia să fiu ambasador Google în facultate, experienţă care m-a ajutat apoi să prind curaj şi să organizez un club de programare de aplicaţii mobile în facultate. Studenţilor le-a plăcut şi după doi ani de zile acest club a devenit curs opţional. Soooo proud!

1012968_10205354753649943_7909161135343657266_n

Fast forward în zilele noastre.. iată-mă acum, astăzi, cu licenţa dată şi luată cu nota 10, cu două mastere terminate şi cu un mic Oscar care să îmi amintească de faptul că am fost şefă de promoţie. De aproape 3 ani de zile lucrez şi full-time ca programator şi da.. am timp de toate! Am timp de job, de cursul de programare, de blog şi de prieteni.

13450758_10209500510251267_5621675718980482666_n

Ce contează foarte mult este ca tot ce faceţi voi să fie din pasiune, să vă placă atât de mult ce faceţi încât să nu simţiţi că lucraţi. 

292756_4813984069114_1093262582_n

Dacă vă doriţi ceva cu adevărat credeţi-mă că aveţi timp pentru absolut orice.

Acum luaţi-vă câteva momente şi gândiţi-vă prin câte aţi trecut ca să ajungeţi unde sunteţi acum. Nu-i aşa că vă simţiţi extraordinari?

Articolul a fost scris ca răspuns la provocarea lui Cristian Manafu

Încă de la lansare, sub sloganul ”Pentru cei puternici”, Stalinskaya Vodka este alături de cei care care au curajul să riște pentru a transforma orice încercare într-o victorie, de cei al căror succes este alimentat de tăria de caracter. Anul acesta, Stalinskaya a împlinit 20 de ani.

Pe data viitoare!

hug

♥♥♥

Facebook: https://www.facebook.com/crisplusina

Instagram: http://instagram.com/crisplusina

Email: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 4 =