Galaxy A9 este ultimul telefon Samsung lansat în anul 2018. 

După lansare am avut ocazia să îl testez şi revin cu păreri despre el.

Ca dimensiuni telefonul mi se pare măricel (162.5 x 77 x 7.8 mm), fiindu-mi greu să ajung la senzorul de amprentă de pe spate ţinând telefonul cu o singură mână. Dar eu am mâinile destul de micuţe.  Şi dacă tot vorbim de amprente, spatele telefonului este magnet pentru acestea. Pe mine nu mă deranjează, pentru că toate telefoanele avute au fost foarte protejate cu husă. Display-ul este de 6.3 inchi, cu o rezoluţie de 1080 x 2220 pixeli, numai bun de vizionat clipuri pe Youtube. Mi-a plăcut cel mai mult dintre toate calităţile telefonului, culorile sunt minunate.

Forma lui este uşor pătrăţoasă, duce un pic spre Note 9. Vine în patru culori: Caviar Black, Lemonade Blue, Bubblegum Pink, preferata mea fiind varianta pe albastru.

Procesorul este octa-core, Qualcomm SDM660 Snapdragon 660, 6 GB de RAM, iar sistemul de operare este Android Oreo (8.0). Nu am avut probleme de lag în jocuri sau în timpul folosirii.

Are slot pentru card, microSD, până la 512 GB. Bateria este de  3800 mAh, Li-Ion şi este non-removable şi eu nu am avut probleme cu ea: am ajuns câteodată acasă şi cu 30% baterie, telefonul fiind intens folosit pe parcursul zilei.

Sinceră să fiu eram foarte curioasă de cele 4 camere de pe spate, dar şi de camera din faţă. Câteva detalii tehnice:  cea mai mare are 24 MP, f/1.7, 27mm (wide), urmează una 8 MP, f/2.4, 12mm (ultrawide), apoi una de 10 MP f/2.4, 52mm, (telephoto), cu zoom optic 2x şi ultima de 5 MP, f/2.2, 24mm (wide),  cu senzor de profunzime, care vă v-a ajuta să obţineţi acel blur de fundal specific camerelor profesioniste. Sunt aliniate pe verticală. Doar eu m-am gândit la care din camere ar trebui să mă uit când îmi face cineva o fotografie?

Dacă vreţi să vă faceţi selfies camera din faţă are 24 MP, f/2.0, 27mm şi este wide.

Dacă sunteţi pasionaţi de fotografie, telefonul vine cu o grămadă de setări mai profi, să vă ajute să scoateţi poze extraordinare atât pe lumina zilei, cât şi pe înserat sau în interior. Modul auto mi se pare în schimb slab, pe lumină puţină pozele ies mişcate şi uşor în ceaţă. Nu aş recomanda neapărat acest telefon pentru persoanele care vor poze wow fără efort. Pozele nu mi se par la fel de sharp ca cele realizate de telefonul meu actual, un Samsung Galaxy S7 Edge. Obiectele tind să nu aibă neapărat un contur definit. Funcţia de blur de fundal mi se pare inutilă, camerele nu prea îşi dau seama cam pe unde ar trebui să contureze şi pe unde ar trebui să blureze. Ei bine, problema asta o are şi Samsung Galaxy S9 (despre care am scris un review aici), sau poate efectiv nu m-am prins eu cum se foloseşte corect.

Telefonul se găseşte la eMAG, evoMAG, quickmobile sau Orange.

Mai multe detalii tehnice găsiţi pe gsmarena.

Pe curând!

hug

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *